Türkiye'nin birçok camisinde Miraç Kandili dolayısıyla programlar düzenleniyor.
Beştepe Millet Camisi'nde Miraç Kandili dolayısıyla düzenlenen programda, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dua edildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Camisi'nde akşam namazının ardından kandil programı düzenlendi.

Programda Kur'an-ı Kerim okundu, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler ile tüm şehitler için dua edildi.

A A 20240206 33633812 33633809 A N K A R A D A M I R A C K A N D I L I D U A L A R L A I D R A K E D I L D I

Sakarya'da kent genelindeki camilerde, Miraç Kandili dualarla idrak edildi. Kandil programlarında, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Adapazarı ilçesindeki tarihi Orhan Camisi'nde de akşam namazının ardından başlayan programda, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.Program, yatsı namazının kılınmasının ardından sona erdi.

Karabük'te de Miraç Kandili dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar, kandilin manevi atmosferini paylaştı.Merkez Esentepe Yeşil Camisi'ne gelenler, namaz kılıp dua etti. Programda, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dualar okundu. Namazın ardından cemaate ikramlarda bulunuldu.

Kocaeli'de kandil dolayısıyla başta tarihi Fevziye, Yeni Cuma ve Orhan Camileri olmak üzere kentteki camilerde yoğunluk yaşandı.Camilerde, hem kandil hem de "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

A A 20240206 33633812 33633810 A N K A R A D A M I R A C K A N D I L I D U A L A R L A I D R A K E D I L D I
Zonguldak'ta da Miraç Kandili dualarla idrak edildi. Karadeniz Ereğli merkezindeki Abalı Camisi'nde akşam namazının ardından düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim ardından Mevlid-i Şerif okundu.Dua edilmesi ve ilahilerin okunması sonrası Miraç'ın anlam ve önemi anlatıldı. Miraç Kandili dolayısıyla Düzce genelinde camilerde program yapıldı. Akçakoca ilçe merkezinde Selçuklu mimarisiyle yapılan Akçakoca Merkez Camisi'nde akşam ezanının ardından camiye gelen vatandaşlar, namaz kılarak dua etti. Edirne'de Eski Cami başta olmak üzere tüm camilerde program düzenlendi. Eski Cami'deki kandil programında Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dua edildi.


Kırklareli'nde de başta Hızırbey Camisi olmak üzere kentteki camilerde gerçekleştirilen programlarda dua edildi. Hızırbey Camisi'nde Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunduğu programda İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından vaaz verildi. Tekirdağ'da, Osmanlı Can Camisi'nde de Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu program dua edilmesinin ardından sona erdi.