Milli Takım tüm ekonomik ve manevi imkanlarına rağmen son yılların en kötü günlerini yaşıyor. Ne oynayan ne de izleyen keyif alıyor. İş dünyasında kariyer yapmak hedefleri olanların basamak olarak kullandığı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, 84 milyonluk ülkedeki gençliğe sporu ve futbolu sevdirecek tesisleşme projeleri ile gündeme gelmeli.

İngiltere'de 11 milyon insan futbolla ilgileniyor, futbol oynuyor. Türkiye'de ise 400 bin lisanslı futbolcu var. Türkiye futbol ülkesi değil futbol izleyen bir ülkeyiz.

Yazacak o kadar çok bilgi var ki; yazıp yazıp siliyorum. Çünkü liyakat ve adaletten uzak kurumlara ne yazsan boş.

Milli takım o kadar güçsüz mü ki, güçlü teknik adam olmadan takımı yönetmeye kalkan Hamit Altıntop neden bir tek kelime konuşmaz.

Şartlar ne olursa olsun Türkiye-Ermenistan milli maçı sonrası yapılan basın toplantısında Teknik Direktör Stefan Kuntz'a "Milli takım istikrar üzerine mi kurulur, yoksa milli takım oyuncusu oluşturmak için mi yaşar" soruma "Kim oynamadı" dedi. Ben de Rıdvan ve Onur örneği verdim. Alman hoca'da şaşırdı ve takımlarında oynadığını vurguladı ben de "Hocam Rıdvan oynamadı diyorsunuz. Ama derbide yer aldı ve muhteşemdi. Ama şu anda Ermenistan milli takımı karşısında ay yıldızlı formayı giyen bir çok oyuncu yurt dışında kendi takımlarında oynamıyor bile" yanıtını verince "PEKİ" diye karşılık verdi.

Burada aslolan Milli takımdır. gerisi teferruattır. Dünyanın hangi takımını incelerseniz inceleyin. Alt yapıdan gelen oyuncular kademe kademe A takıma yükselir. Geçtiğimiz günlerde R.Madrid'e giden Arda Güler'in tekniği zekası ortada olmasına rağmen bir kez olsun Ümit Milli takıma çağrılmadı. Ne zaman Fenerbahçe Teknik Direktörü şans verdi oynayama başladı ve A takımına dahil edildi. Yazık değil mi. Türkiye'de Arda Güler gibi yüzlerce gencin hakkı yeniyor.

2,5 milyon nüfuslu Ermenistan'a puan veren Türk Milli takımı hiç bir şeyi hak etmiyor. A milli takım Japonya vs takımlar gibi bir müddet tarifeli uçaklar ile seyahat etmeli. Fazla ilgi takımın motivasyonunu düşürdü. Şu anda Türkiye 3. ligde olmamalı. Türkiye Futbol Federasyonunda kimse suçu üzerine almıyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ya danışmanları işi bilmiyor ya da yanlış yönlendiriyor. Çünkü gelir gelmez ilk icraatları Türk futboluna Arda Güler vs oyuncular yetiştiren alt yapıların emekçi bilgili antrenörlerinin kovulup yerlerine tecrübesiz insanların konulması gerçekten ülke futbolu için felaketin başlangıcı oldu.

WhatsApp Görsel 2023-09-09 saat 14.54.49

Kısaca Türk Milli takımında istikrar önemli. Futbolu bilenler sesli düşünmeli. Kariyerli ve de ülke futboluna tepeden bakan Hamit Altıntop'un göreve geldiği günden bu yana yaptığı projeleri tek tek açıklamalı. Türkiye Futbol Federasyonu sponsorların verdiği mercedes araçları ve kurumun benzini uçak biletleri seyahatlerin bedavaya sunulduğu kurum değildir. Çünkü Türk Milli Takımı tüm ülkenin takımıdır.

Kişilerin egolarını tatmin yada menajerlerin futbolcularını oynattığı kulüp değildi. Kimsenin Milli takımı değersizleştirmeye hakkı yoktur.

Tabi kimsenin umurunda değil. Herkes adamını getirme derdinde. Kulis ve peşinde olanlar Stefan Kuntz'un yerine hazırlıklarına başlamışlar. Teknik Direktör Abdullah Avcı vs Beykozda kapıda bekliyorlar.