Osmanlıcada "Havaya uçurulmuş" anlamına gelen Berhava Türkiye Futbol Federasyonunun kontrolündeki Milli takım için kullanılır hale geldi. 
Teknik adamın kebapçı basması, prim tazminat peşinde koşması, futbolcuların prim pazarlığı yapmasının dışında hiçbir şey konuşmayan yorumcular vs medya maalesef sınıfta kalmıştır.

2 milyonluk Ermenistan karşısında beraberliği son dakikada yakalayan özel maçta Japonya'ya 4-2 mağlup olan Millilerimizin son durumu hakkında o kadar söylenecek söz var ki, sayfalara sığmaz.

Her işte olduğu gibi Türkiye Futbol Federasyonunda da liyakat ve adalete inanması gerekir. Siyasetin gücünü kullandığını iddia ederek makama oturan Mehmet Büyükekşi ve ekibinin önceliği kurullarda çalışanların yerine kendi adamlarını yerleştirmek değil kurumun işlevini çıtasını yukarıya çekmektir. Futbolu bıraktıktan sonra siyasi kulislerle TFF yönetimine yerleşen hatta bir o kadar ileri gidildi ki, Futbol Direktörlüğü adı altında maaş da isteyenler olması akıllarda soru işareti bıraktı. Milli takımda yöneticilik gönül işidir. Sponsorlar mercedes araçlarını futbolu geliştirenlerin kullanması için verdi yöneticilerin makam aracı olarak değil.  

Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan'ın sanırım bu olanlardan haberleri yoktur, Çünkü her olumsuz bir şeyler olduğunda Cumhurbaşkanlığının adını kullanmaları hiç de hoş değil. Türkiye'de sürüyle efsane olmuş ülke futbolunun gelişimine katkıda bulunmuş futbolcu varken, Alman kafa yapısındaki, Türkiye'de kulüplerin nefes alışverişlerini ve işlevini bilmeyen Hamit Altıntop'un getirilişi spor ve futbol dünyasında şok etkisi oluşturdu. Hamit Altıntop bir kulüp vs Federasyonlarda en ufak bir eğitim tecrübe kazanmadan futbolun üst makamına atanması abesle iştigalin ötesindedir. 
Kimse Cumhurbaşkanımızın adanı kullanmasın. Futbol adalet ve güvenle çalışan kurumdur. 

Türkiye'de futbola gönül verenler bir araya toplanarak soruna çözüm oluşturmalı. Başka yolu yok. Yoksa bundan böyle siyaset ve iş dünyasından torpil bulanın 85 milyonluk ülkemiz insanının yürekten sevdiği futboldan nefret ettirmeye hakkı yoktur. Liyakatsiz ve adaletsizler istila etmeden istifa etmeliler. Türk teknik adamı Türk futbolcusu her şeyin üstesinden gelecek zeka ve performansa sahiptir.