Ünsal ERGEL/ANKARA

TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Bozdağ, gündeme ilişkin bazı milletvekillerinin söz verdi. Bu konuşmaların ardından, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri gündeme ilişkin çeşitli konularda görüşlerini açıkladılar.

Ardından Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Somali Tezkeresi’ni görüşmesini geçti. Cumhurbaşkanlığının, Somali’deki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere okutuldu.

Sakarya'daki fabrika patlamasında 1 kişi hayatını kaybetti Sakarya'daki fabrika patlamasında 1 kişi hayatını kaybetti

Türkiye ile Somali arasındaki savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının, Somali'nin terörizm ve diğer tehditlere karşı güvenliğinin sağlanması faaliyetlerine destek amacıyla bu ülkede 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin ardından, emeklilerin taban aylıklarının 12 bin 500 TL’ye arttırılmasına ilişkin düzenlemenin de bulunduğu vergi düzenlemelerini içeren torba kanunun ikinci bölümünün görüşmelerine geçilecek.

Uzlaşma sağlandı

Bu arada Meclis’in çalışma takvimine ilişkin uzlaşma iktidar ve muhalefet partileri arasında uzlaşma sağlandığı öğrenildi. Buna göre Vergi paketinin bulunduğu torba kanuna aciliyeti bulunan 9.Yargı Paketi’ndeki iki madde, tüketici kanun teklifinden de iki madde eklenerek kalan bölümleri yeni yasama yılına bırakılacak.

Kalan iki günlük sürede Sokak Hayvanlarına ilişkin kanun teklifi görüşülecek. Muhalefetin üzerinde durduğu madde olan belediyelere ceza bölümünün tekliften çekileceği de öğrenildi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu, 9.Yargı Paketi ve Tüketici Kanunu tekliflerinin kalan bölümlerinin görüşmelerinin yeni yasama yılında yapılacağını belirten AK Parti yetkilileri, 30 Temmuz 2024 tarihinden itibaren Meclis’in tatile gireceğini ifade ettiler.

Editör: Ünsal Ergel