CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu en son CHP yönetimine destreğim tamdır açıklaması yapmıştı. Kurultay sonrası CHP yönetimine dair sessizliğini koruyan Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu.

"Aday belirleme süreci daha sağlıklı olmalıydı"

Kılıçdaroğlu TGRT Ankara Temsilcisi'ne yaptığı açıklamada şunu söyledi:

"Aday belirleme sürecini daha sağlıklı yapılmasını isterdim. Aday belirleme sürecinde Lütfü Savaş beyin, bu kadar yıpratılması doğru değil”

"Kurultay hazırlığı yok. Geri dönmeyeceğim"

Seçim sonrası olası bir başarısızlıkta olağanüstü kurultay yapılacağı ve Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı söylentilerine karşı şunları söyledi:

“Yok hayır öyle bir şey yok. CHP’nin başarılı olması için tabii bizim de arzumuz, herkesin ortak arzusu. Bazı engeller var her siyasi partinin önünde engeller vardır. CHP’nin önünde de engeller vardı. Başarılı olması için herkes elinden geleni yapıyor. Evet çağrı var söyleniyor zaman zaman. İfade ediliyor ama ben bu çağrının bugün için çok doğru olduğunu sanmıyorum"

"Seçim sonrası oturup tartışılır"

31 Mart Yerel Seçim sonrası CHP’de neler olur?’ sorusuna Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

“Yani yerel yönetim seçim sonuçlarına bakılır. Yerel seçimlerde başarı sağlanırsa hep beraber alkışlarız. Ama yerel seçimlerde bir sorun çıkarsa o zaman tabii doğal olarak oturup hep beraber masaya yatırıp, neden başarı sağlanamadı diye düşünür, tartışılır yani

"Aday yaptıysan arkasında duracaksın"

Şöyle aday belirleme sürecini daha sağlıklı yapılmasını isterdim. Aday belirleme sürecinde Lütfü Savaş beyin, bu kadar yıpratılması doğru değil. Doğru değil yani. Aday belirlediyseniz arkasında duracaksınız

"Parti içi sorunları konuşmam"

CHP de şimdi sizden sonra Ekrem Bey bir yerde Özgür Bey bir yerde. Cumhuriyet Halk Partisi ülkeyi kuran parti. CHP ikili yapılıyı kaldırır mı? sorusuna Kılıçdaroğlu şu şekilde cevap verdi:

"Ben parti içi sorunları hiç konuşmadım. Parti içi sorunları onlar bizim kendi iç sorunlarımız. Bu tür sorulara cevap vermiyorum zaten.“