Dışişleri bakanlığından İsrail'e tepki Dışişleri bakanlığından İsrail'e tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslenen İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez “CHP’nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e bir mesajım var. Sayın Özgür Özel en son Manisa’da, ondan önce Ordu’da gittiği birçok yerde İYİ Partililerden oy istiyorum diyor. Bir kere bu siyasi kalpazanlıktır. Bir başka partiden ’ben sizden oy istiyorum’ demek bir siyasi kalpazanlıktır ve bir çaresizliktir” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Parti'yi hedef alarak oy istemesini eleştirdi. Çömez, Özel'in önce kendi partisinden oy istemesi gerektiğini ve İYİ Parti'yi hedef almasının siyasi kalpazanlık olduğunu belirtti. Çömez ayrıca, Özel'in İYİ Parti'den oy alamayacağını, bunun yerine DEM Partisi'nden oy istemesi gerektiğini söyledi. Özel'in DEM Partisi'nden oy istemesi durumunda daha doğru bir siyasi yol haritası çizeceğini ifade eden Çömez, bu yaklaşımın Balıkesir ve genel kamuoyu nezdinde Özel'in ve partisinin zayıflığı olarak algılanabileceğini vurguladı.

Çömez ayrıca, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edremit'te bulunduğunu ve kendisiyle görüşmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine atıfta bulunan Çömez, Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir'de CHP'ye verdiği desteklerin karşılığını almak üzere kendisine destek açıklaması yapmak üzere geldiğini ifade etti.