İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde alınan sonuçların ardından tekrar aday olmayacağını duyurarak, kurultay tarihini 27 Nisan olarak açıklamıştı. Bugünkü kurultayda, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Grup Başkanı Koray Aydın ve Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın yarışacaklar.

ÜÇ MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ ADAY

Mehmet Tolga Akalın, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve Ergenekon ve Balyoz davalarında müdafilik görevlerinde bulunmuş bir isim. İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu üyesi ve beş dönem GİK üyeliği yapmış olan Akalın, şu anda parti Göç Politikaları Başkanlığı'nı yürütüyor.

Bayraktar AKINCI’dan deniz hedeflerine tam isabet Bayraktar AKINCI’dan deniz hedeflerine tam isabet

Müsavat Dervişoğlu, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme mezunu ve MHP'de çeşitli kademelerde görev almış bir isim. İYİ Parti'de mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Dervişoğlu, ayrıca TBMM Grup Başkanvekili olarak da görev yapıyor.

Koray Aydın ise uzun yıllar MHP'nin Genel Sekreteri olarak görev yapmış bir isim. Ayrıca İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alıp Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmişti.

SALT ÇOĞUNLUK ARANACAK

Bugün saat 11.00'de ATO Congresium'da gerçekleştirilecek kongrede tüzük gereği genel başkanlık seçiminde 1311 delegenin salt çoğunluğu aranacak. İlk turda hiçbir aday 656 oy alamazsa seçim ikinci tura kalacak. Bu turda da yine salt çoğunluk aranacak. Eğer hiçbir aday salt çoğunluğa ulaşamazsa, en çok oyu alan 2 aday 3. tura kalacak.

İTİRAZLARA YANIT: 16 DELEGEDE HATA DÜZELDİ

Kurultay Organizasyon Komitesi, önceki gece yapmış olduğu bir açıklamada, adayların "usülsüz delege" ve "seyircisiz kongre" itirazlarına cevap verdi. Komite, delege listelerinin doğruluğunu belirtti ve sadece 16 delegenin bilgilerinde hatalar olduğunu açıkladı.

SALON 3 BİN KİŞİ KAPASİTELİ

İYİ Parti'nin 500 binden fazla üyesi, yüz binlerce gönüllüsü ve milyonlarca seçmeni bulunuyor. Ancak kurultayın gerçekleştirileceği salonun kapasitesi 3 bin kişiyle sınırlı. Bu sebeple fazla katılım olması durumunda pek çok üye ve gönüllünün salon dışında kalabileceği belirtiliyor.