Çağımızın ihtiyaçları hızla değişiyor. Bu doğrultuda, bazı mesleklere olan talep azalırken, bazı meslekler de ön plana çıkıyor.

Whatsapp'a beklenen özellik! Görüntülü konuşmalarda kullanılabilecek Whatsapp'a beklenen özellik! Görüntülü konuşmalarda kullanılabilecek

Bu konuyu yapay zekayla ele aldıkve "Yakın bir gelecekte kaybolacak meslekler nelerdir?" diye sorduk. İşte yapay zekanın bize verdiği yanıtlar:

  1. Kasiyerler: Self-servis ödeme sistemleri ve otomatik kasa makineleri, geleneksel kasiyerlik mesleğini giderek azalmasına yol açıyor.
  2. Geleneksel Taksi Şoförleri: Otonom araç teknolojisinin gelişimi, taksi sürücülerine olan ihtiyacı azaltabilir.
  3. Üretim Hattı İşçileri: Otomasyon ve robot teknolojileri, fabrikalardaki üretim süreçlerini daha verimli hale getirirken, bu alandaki iş gücüne olan talebi azaltıyor.
  4. Düşük Seviye Veri Giriş Elemanları: Yapay zeka ve otomasyon sistemleri, veri giriş süreçlerini daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirebiliyor, bu da bu mesleğe olan ihtiyacı azaltıyor.
  5. Taksicilik: Otonom (sürücüsüz) araçlar, taksi ve ulaşım sektörünü büyük ölçüde dönüştürebilir. Şu anda pek çok teknoloji firması ve otomotiv devi, sürücüsüz araçları geliştirmek için büyük yatırımlar yapıyor. Bu araçlar, trafik yönetiminden güvenliğe kadar birçok avantaj sunduğundan, taksi şoförlerine olan talebin azalmasına yol açacak. Sürücüsüz taksi hizmetleri, maliyetleri düşürüp güvenliği artırırken insan faktörünü ortadan kaldırabilir.'
Editör: Ömer Göyce