Gündüz saatlerinden bu yana sosyal medya platformu X'te erişim sorunu yaşanıyordu. Konuya ilişkin açıklama yapan Elon Musk, sahibi olduğu X ile ilgili  “Büyük bir siber saldırı yaşadık, hala da devam ediyor" dedi.  X kullanıcılar saatlerce profillerine giriş yapamadı. Downdetector.com'a göre, X platformunda ilk kesintinin New York yerel saatiyle sabah 06:30 civarında yaşandığı belirtildi. Erişim sorunu tüm dünyada hissedilirken Türkiye'de de X hesaplarına bir süre erişim sağlanamadı.

ASELSAN, GÖKTAN atışını başarıyla gerçekleştirdi ASELSAN, GÖKTAN atışını başarıyla gerçekleştirdi

EN ÇOK BU 3 ŞEHİRDE YAŞANDI

Sorunun bir süreliğine giderilmesinin ardından 09:40 civarında platforma erişimle ilgili problemlerde artış gözlemlendi. 40 bin civarında kullanıcı, X hesaplarının çalışmadığını bildirdi. Kesintiler  daha çok ABD'nin doğu yakasında New York, Boston ve batı yakasında Los Angeles gibi nüfusu yoğun olan şehirlerde yaşandı.

SİBER SALDIRI KAYNAKLI

Musk, sabah saatlerinden bu yana X'te yaşanan sorunun "siber saldırı" kaynaklı olduğunu söyleyerek, "X'e karşı büyük bir siber saldırı oldu" ifadelerini kullandı.  

HER GÜN SALDIRIYA UĞRUYORUZ

"Her gün saldırıya uğruyoruz ancak bu çok fazla kaynaktan yapıldı” diye duyuran Musk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ya büyük, koordineli bir grup ya da bir ülke buna dahil oldu."