Cumhur Altıok yazıyor...

Erdoğan, tam 18 yıl önce açılış nedeniyle CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmişti…
Bu görüşmelerin devam edip etmeyeceği ve CHP’nin nasıl bir sonuç almayı beklediği merak edilen konular arasında. Siyasi kulislerin nabzını sizin için tuttuk…

CHP yönetimi her ne kadar 28 Şubat tutukları kabul etmese de paşaların serbest bırakılmasını, gezi tutukluları ve Sinan Ateş davalarının tekrar değerlendirilmesini, Cumartesi annelerinin eylem yapmasına izin verilmesini bu görüşmelerin bir kazanımı olarak görüyor. 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise anketlere bakarak bu görüşmelerden vatandaşın memnun olduğunu belirtiyor. Ancak parti tabanında bu normalleşme süreci pek de hoş karşılanmıyor.

Görüşme trafiğinin ekonominin içinde bulunduğu durumu gizlemekten başka bir işe yaramayacağını, Özel’in Erdoğan’ın karşısında ‘çırak’ çıkacağını düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Bu sürecin sonunda CHP’nin lehine bir gelişme olmazsa eleştirilerin dozunun da artması bekleniyor.  

Erdoğan süreci ‘yumuşama’ olarak tanımlıyor ancak

“Siyaset belli çerçevede, belli sınırlar içinde yapılır. Yumuşama adı altında kimliğimizden, duruşumuzdan ve kırmızı çizgilerimizden taviz verecek değiliz” vurgusunu da yapıyor. Muhalefetin belediyelere kayyım atanması eleştirilerine karşın uygulamalara devam ediyor. 

MEB velileri uyardı! "Ek kitap uygulaması yok" MEB velileri uyardı! "Ek kitap uygulaması yok"

CHP, kritik ve toplumun tepkisini çeken davalarda serbest bırakmalar yaşanırsa, emekli maaşı ya da asgari ücrete ara zam yapılırsa seçmenin üzerinde olumlu etkisi olacağını düşünüyor. Ancak bu adımlar kime yarar konusunda da kafalar karışık. Sonuçta olumlu adımı atan iktidarın kendisi olacak. 

Erdoğan bütün ipleri elinde tutuyor. Bu görüşmelerin devam edip etmeyeceğine de Erdoğan karar verecek. Talep edilen sorunların çözümü için de isterse adım atacak istemezse atmayacak. Diğer taraftan unutmamak gerekir ki muhalefetin sorun olarak gördüğü konuların önemli bir bölümü Erdoğan ve destekçileri açısından ‘beka’ meselesi. Erdoğan bu konulardaki sorumluluğu muhalefete yükleyebilir. Yani sonuç olarak Erdoğan her türlü karda…

Sonuçta iktidar kendi istediği gibi bir muhalefet yaratıyor.