Artık, kronik hastalıklara yönelik ilaçlar da aile hekimleri tarafından reçetelenebilecek.Bakan Işıkhan'ın duyurusuna göre, raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçları, bundan böyle aile hekimleri tarafından da yazılabilecek. Bu karar, hastaların tedavi süreçlerini kolaylaştıracak ve sağlık hizmetlerine daha hızlı erişim sağlayacak.

Aile hekimlerinin ilaç reçetesi yazma yetkisinde yapılan bu genişleme, sağlık hizmetlerindeki verimliliği artırmayı amaçlıyor. Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, "Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri ve alternatif tedavi seçenekleri sayesinde yaklaşık bir yılda 3,2 milyar lira tasarruf sağladık." şeklinde konuştu.

Kuzen evliliği yasaklanıyor mu? Akraba evliliği ile ilgili yeni gelişme Kuzen evliliği yasaklanıyor mu? Akraba evliliği ile ilgili yeni gelişme

Bu tasarruf, sağlık harcamalarında önemli bir düşüş sağlayarak bütçeye olumlu katkıda bulunacak. Yeni düzenleme, kronik hastalıkları olan ve sürekli ilaç kullanması gereken bireyler için önemli bir kolaylık sunarken, sağlık sisteminin işleyişine de olumlu katkılar yapması bekleniyor.

Editör: Elif Erbay