Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mardin'de katıldığı bir programda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin 22 yıl öncesine kadar terör nedeniyle hizmetten mahrum kaldığını belirterek, hükümetin bu bölgeleri yeniden ihya etmeye yönelik çalışmalar yaptığını vurguladı. Yeşilli ilçesinde düzenlenen 2. OSB Kalkınma Ajansları Toplu İmza ve Fabrika Açılış Töreni’nde konuşan Kacır, yeni yatırımların hem şehrin hem de ülkenin ekonomisine katkı sunacağını ifade etti.

ŞEHİRDE REFAH SEVİYESİ ARTTI

''Kuyu-26'' operasyonunda 8 şüpheli yakalanarak 6'sı tutuklandı ''Kuyu-26'' operasyonunda 8 şüpheli yakalanarak 6'sı tutuklandı

Kacır, kadın ve genç istihdamını destekleyecek projelerin yanı sıra Mardin’in turizmine, sanayisine ve eğitimine katkı sağlayacak yatırımların devreye alındığını belirtti. Türkiye'nin her alanda kalkınma hamlelerine devam ettiğini söyleyen Kacır, bu bölgelerde barış ve huzurun sağlanmasıyla şehirlerin yeniden eser ve hizmetlerle buluştuğunu, refah seviyesinin arttığını dile getirdi.

Ayrıca, Mardin ve Güneydoğu’da yapılan kalkınma projelerine değinen Bakan Kacır, Deneyap Teknoloji Atölyesi gibi projelerle gençleri geleceğe hazırladıklarını belirtti. KOBİ’lere ve bölgedeki kalkınma projelerine sağlanan desteklerle, şehrin ekonomik gücünün hızlandırıldığını vurguladı.

Tören, bölgedeki yeni fabrikaların açılışı ve kalkınma projeleri için imzalanan protokollerle sona erdi.

Editör: Ömer Göyce