MSB: Ordumuz yalnızca milli ve yerli üretim muhabere sistemleri kullanıyor MSB: Ordumuz yalnızca milli ve yerli üretim muhabere sistemleri kullanıyor

İtalya'da tutuklu bulunan silahlı suç örgütü lideri Barış Boyun'a yönelik soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında Engin Polat'ın da yer aldığı 136 kişinin "müşteki" olarak belirtildiği ve Boyun’un, karşısında duran kişileri ya öldürdüğü ya da kendi tarafına çektiği öne sürüldü. Suç örgütünün amacı, ülkenin en büyük suç örgütü haline gelmek olarak ifade edildi. Barış Boyun'un 349 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi.

578 sayfalık iddianamede, Boyun'un liderliğini yaptığı suç örgütünün faaliyetleri detaylı şekilde açıklandı. Örgütün yöneticilerinin, Boyun’un verdiği talimatlarla hareket ettiği ve amaçlarına ulaşmak için her türlü suçu işledikleri belirtildi. Karşılarında duran gruplara yönelik silahlı saldırılar gerçekleştirildiği, ya öldürüldükleri ya da örgüte katılmaya zorlandıkları kaydedildi.

"SOSYAL MEDYADAN PROPOGANDALARI DEVAM EDİYOR"

Boyun’un İtalya’da tutuklu olmasına rağmen, suç örgütü üzerindeki etkisini mektuplarla sürdürdüğü, örgütün yönetimini iki isme devrettiği ve onların talimatlarına uyulmasını istediği aktarıldı. Ayrıca, sosyal medya üzerinden kara propaganda yaparak gençleri örgüte çekmeye çalıştıkları, sokak suçlarını öven videolar ve sloganlarla dikkat çektikleri de iddianamede yer aldı.

"UYUŞTURUCU TİCARETİ VE SİLAHLI EYLEMLERDEN KAZANÇ SAĞLANDI"

Suç örgütünün özellikle uyuşturucu ticareti ve Engin Polat'ın iş yerlerine yapılan silahlı saldırılar gibi eylemlerden maddi çıkar sağladığı da belirtildi. Barış Boyun ve diğer örgüt üyeleri hakkında açılan davada, Boyun’a 349 yıla kadar hapis cezası istenirken, diğer sanıkların da benzer suçlardan 13 yıldan 349 yıla kadar değişen cezalarla yargılanması talep edildi. Dava, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Editör: Ömer Göyce