Ülke genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Gün içerisinde bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Sivas çevresinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Marmara'nın batısı ve güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı yaşanması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı:
İç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artması tahmin edilirken, diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar Durumu:
Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden esecek olup, güney kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif esintiler yaşanacak. Öğle saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı:
Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Sivas çevresinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Türkiye geneli hava durumu tahminleri (2 Eylül 2024) Türkiye geneli hava durumu tahminleri (2 Eylül 2024)

Toz Taşınımı Uyarısı:
Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı yaşanması öngörüldüğünden, görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği için dikkatli olunmalıdır.

Kar Erimesi Uyarısı:
Van ve Hakkari illerinde yüksek kesimlerde bulunan kar örtüsünün üzerine yağan yağışlarla birlikte, önümüzdeki günlerde kar erimesine bağlı olumsuzluklar ve heyelan tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması önemlidir.

Vatandaşlarımızın ve sürücülerin dikkatli olmaları, ani hava değişimlerine karşı hazırlıklı olmaları önemle rica olunur.

Editör: Elif Erbay