İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği kenevir tohumu, genç hücrelerin sayısını artırarak cilt sağlığını olumlu yönde etkileyebiliyor. Aynı zamanda doğal bir kolajen kaynağı olan kenevir tohumu, ciltteki hasarlı yapıları onarmaya yardımcı olabilir. Sinirlerin korunmasına ve kan dolaşımının düzenlenmesine katkı sağlayarak, gençlik ve sağlık için önemli bir role sahip olabilir. Bu nedenle kenevir tohumu, genç kalmanın sırrı gibi görülebilir.

Okula giden çocuklar için doğal beslenme tavsiyeleri Okula giden çocuklar için doğal beslenme tavsiyeleri

Genç kalmanın sırrı kenevir tohumunda saklı!

Kenevir tohumu, genç hücre sayısını artırmanın yanı sıra E vitamini bakımından zengin bir kaynak olarak öne çıkıyor. Bu özelliği sayesinde saçların daha sağlıklı ve gür bir görünüm kazanmasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda saç köklerinin güçlenmesine ve dökülmenin önlenmesine destek olabilir. Tüm bu etkileriyle, kenevir tohumu güzellik ve sağlık için önemli bir bileşen olarak kabul edilebilir.

Genç kalmanın sırrı kenevir tohumunda saklı!

İbn-i Sina'nın güzellik için tavsiye ettiği kenevir tohumu, genç kalmanın sırrı gibi görülebiliyor. Ayrıca pratik bir şekilde tüketilebiliyor. Nitekim İbn-i Sina'nın da önerdiği kenevir tohumunun tüketim yollarından bazıları aşağıda yer alıyor.

  • Kenevir tohumu güneşte kurutulduktan sonra bitki çayı demler gibi demlenebilir.
  • 5 kenevir tohumu bir su bardağı sütün içerisine eklenir ve kaynatılır. Günde bir bardak olacak şekilde tüketilebilir.