Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmet Anıl Berk, 40 yaşından sonra en sık görülen kanser türünün lenfoma olduğunu belirtti. Lenfoma, vücudu hastalıklardan koruyan lenfositlerin anormal şekilde çoğalmasıyla oluşan bir kanser türü olarak biliniyor. Dr. Berk, hastalığın sıklıkla lenf bezlerinde görüldüğünü ve genellikle ağrısız bir şekilde ilerlediğini ifade etti.

Lenfoma, insan vücudunda yavaş ilerleyen bir hastalık olarak dikkat çekiyor. Dr. Berk, "Lenfoma, lenf bezlerinin yanı sıra dalak, mide, deri ve kemik iliğinde de görülebilir. Bu hastalığın iki türü bulunmaktadır: agresif lenfoma ve iyi huylu lenfoma. Lenfoma 40 yaşından sonra artış gösterse de her yaşta ortaya çıkabilir" diye konuştu.

Bilim insanları keşfetti: Diyetsiz kilo vermek mümkün Bilim insanları keşfetti: Diyetsiz kilo vermek mümkün

Lenfoma belirtileri arasında boyun, koltuk altı ve kasıklarda ağrısız şişliklerin bulunduğunu vurgulayan Dr. Berk, bu semptomların yanı sıra ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri gibi B Semptomlar olarak adlandırılan belirtilerin de kötüye gidişe işaret edebileceğini belirtti. Dr. Berk, lenfoma belirtilerinden birkaçını gören kişilerin zaman kaybetmeden bir hekime başvurmalarının erken teşhis açısından hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Editör: Elif Erbay