İspanya, ikinci maçların ardından liderliği garantilemiş olmanın rahatlığıyla Arnavutluk karşısına rotasyon ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Ancak bu, performanslarına yansımadı ve Ferran Torres'in attığı tek golle sahadan 1-0 galip ayrıldılar. Bu sonuçla İspanya, B Grubu'nu 9 puanla lider tamamladı ve turnuvada yoluna devam etti. Arnavutluk ise İtalya ve Hırvatistan karşısında aldığı mağlubiyet ve beraberlik sonrası İspanya'ya da yenilerek grubu 1 puanla son sırada tamamladı.

Modric'in Rekor Golü ve İtalya'nın Son Dakika Geri Dönüşü

Grubun diğer kritik maçında İtalya ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 54. dakikasında Hırvatistan penaltı kazandı. Luka Modric'in kullandığı penaltıyı İtalya kalecisi Donnarumma kurtardı. Ancak bir dakika sonra Budimir'in vuruşunda dönen topu tamamlayan Modric, Hırvatistan'ı 1-0 öne geçirdi ve 38 yaş 289 günle Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en yaşlı futbolcu unvanını elde etti.

Maçın son anlarına kadar skor üstünlüğünü koruyan Hırvatistan, 90+8. dakikada Zaccagni'nin golüne engel olamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu sonuçla İtalya 4 puana ulaşarak grubu ikinci sırada bitirirken, Hırvatistan 2 puanla üçüncü oldu.

İtalya'nın Rakibi İsviçre

Toprak Razgatlıoğlu korkuttu! Antrenmanda korkutan kaza... Toprak Razgatlıoğlu korkuttu! Antrenmanda korkutan kaza...

B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan İtalya, A Grubu ikincisi İsviçre ile eşleşti. Grubu 9 puanla lider bitiren İspanya ise en iyi üçüncülerden biriyle mücadele edecek.