Putin Erdoğan'ın etrafında dosttan çok düşman olduğunu biliyor

"Erdoğan-Putin’in Astana’daki görüşmesinde öncelikle Putin’in Erdoğan’ı selamlamasına dikkat etmek gerekir." diyen Rusya Adalet Bakanlığı Uluslararası Suçlar ve Terörle Mücadele (KGT) Teşkilat Başkanı Hasan Enes Karahan "Şöyle ki, Putin Erdoğan’a ilk şu cümleleri kurmuştur: “Sizi gördüğüme çok sevindim Sayın Başkan Erdoğan, sizinle düzenli olarak temas halindeyiz, ülkelerimiz arasındaki durum, bölgedeki ve genel olarak dünyadaki durum hakkında düzenli olarak görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ancak birbirimizi görmeyeli gerçekten uzun zaman oldu, sizi şahsen gördüğüm için çok mutluyum”. Bu cümlelerde Rusya Devlet Başkanını Putin’in Türk halkına dolaylı verdiği bir mesaj vardır. Bu mesaj Erdoğan’ın yalnız bırakılmaması üzerinedir. Putin Erdoğan’ın etrafında “dosttan” çok düşman olduğunun bilincindedir. Kendisine verilen Türkiye raporları da bu yönde. Ayrıca yaklaşık 1 ay önce St.Petersburg’da Putin bu durumu dile getirmeye başlamış; Türkiye ile alakalı “Erdoğan’ın yalnız bir lider olduğu” ve “etrafında Erdoğan’ın düşüncelerini pratiğe dönüştüren insanların az olduğunun” dolaylı altını gazetecilere yaptığı şu cümleyle belirtmişti: “Türkiye, Ukrayna ile bazı alanlarda işbirliği yaparken Ukrayna, Türkiye’ye gaz taşıyan boru hatlarını vurmaya çalışıyor. Lütfen dostumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konu hakkındaki gerçeklerle ilgili bilgi verin!”. ifadelerini kullandı.

Destici: ‘Savunma fonu’yla ilgili sözlerim çarpıtıldı Destici: ‘Savunma fonu’yla ilgili sözlerim çarpıtıldı

Erdoğan ile Putin'in sık sık görüşmesi gerekiyor

Karahan, "Gündemin yoğun olduğu şu günlerde Erdoğan ve Putin’in aslında sık sık görüşmesi gerekirken, birbirlerine bu kadar uzak kalmaları insanı düşündürüyor. Yani, insan ister istemez Türkiye’de “Erdoğan-Putin görüşmesini engelleyenler mi var?” sorusunu bize sorduruyor. Çünkü NATO’ya karşı Asya’da kurulması muhtemelen görülen yeni Güvenlik Paktı’nda Türkiye şimdiden yer almak istiyor. Bu Rusya’nın da bilincinde. Haliyle bu yolun en önemli kısmını bugün Şanghay İş Birliği Örgütü temsil ediyor." şeklinde konuşarak sözlerine şu şekilde devam etti;

Teşkilat Başkanı Hasan Enes Karahan

Türkiye ŞİÖ'de daha aktif rolünü mutlaka görecek

Erdoğan-Putin görüşmesinin ŞİÖ toplantıları kapsamında gerçekleşmesi Batı’nın her şeye rağmen Türkiye’yi “kendilerinin düşündüğü gibi” “zincirlere” bağlayamadığının bir göstergesidir. Zira ŞİÖ’nün aslında ekonomik bir işbirliği örgütünden daha çok, bölgenin güvenliğini sağlayan önemli bir teşkilat olduğunun altını çizmek gerekir. Türkiye’nin ŞİÖ’ye entegrasyonu pek faydalı bir iştir. Tarih, bizlere Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütünde daha aktif rolünü mutlaka gösterecektir. Bu artık kaçınılmaz.

Editör: Haber Merkezi