Doğuş Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi önünde davullu ve zurnalı bir eylem gerçekleştirerek CHP'li belediyelerin verdikleri sözleri yerine getirmediklerini iddia etti. Eylemde, "Davul çalarız ama kimsenin hakkını çalmayız" yazılı pankart açıldı.

Partililer, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde CHP'ye destek verme karşılığında kendilerine işçi alımı yapılacağına dair söz verildiğini ve bu yönde bir protokol imzalandığını öne sürdü. Ancak seçim sonrasında verilen sözlerin tutulmadığını ve kendilerine hakaret edildiğini belirten Doğuş Partisi Genel Başkanı Mahmut Karalar, bu durum karşısında tepki gösterdi.

Karalar, CHP'nin seçim öncesinde Gaziantep'te bir ilçe belediyesinde işçi alımı yapılacağı vaadinde bulunduğunu, ancak seçimlerin ardından sözlerin tutulmadığını ifade etti. Ayrıca, kendilerine "onlar çalışmayı bilmezler, gitsinler davul zurna çalsınlar" şeklinde bir yanıt aldıklarını öne sürdü.

Üzeyir Garih soruşturmasında görev almıştı: Suç işleyen örtbas etmeye çalışacak, çok normal Üzeyir Garih soruşturmasında görev almıştı: Suç işleyen örtbas etmeye çalışacak, çok normal

CHP Genel Merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında Karalar, şunları söyledi: "31 Mart Yerel Seçimleri sırasında bir protokol yapmıştık ve işçilerin alınacağı sözü verilmişti. Ancak CHP, bu sözleri tutmaktan uzak bir tutum sergiliyor. CHP'nin 38 milletvekili kazanmasına rağmen koltuklarını kaybeden bir zihniyet sergilediğini düşünüyoruz. Özgür Özel'e çağrıda bulunuyoruz: Bize verilen sözlerin yerine getirilmesini talep ediyoruz. Biz burada yalan siyaset yapmıyoruz; halkın, çocukların ve kağıt toplayan vatandaşların haklarını savunuyoruz. Ayrımcılık yapılmadan, herkese eşit davranılmasını istiyoruz."

Editör: Elif Erbay