Balıkesir'in Marmara ilçesinde, Marmara Adalar Belediyesi hizmet binası önünde vatandaşlarla bir araya gelen Özgür Özel, Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne tam üye yapmayı amaçladıklarını belirtti.

Ekonomiyi eleştiren Özel, Türk lirasından 6 sıfır atılmasının hayatı kolaylaştırmadığını savunarak, CHP iktidarına geldiklerinde alım gücündeki artışa rakı fiyatı örneğini verdi.

"Bir litre rakı 140 lira olacak"

Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde, 10 yılın sonunda maaşlar artacak, masraflar düşecek. Bir litre rakı 140 lira, ulaşım 50 lira olacak." diyerek, ekonomik vizyonlarını anlattı.

"Bizimkilerin siyasi vizyonu"

CHP Lideri'nin 'rakı vaadine' tepkiler ise gecikmedi. Gazeteci İbrahim Karagül, Özel'in 'siyasi vizyonunu' eleştirerek şunları söyledi:

Dünya sistemi darmadağın olmuş. Ülkeler, sınırlar, haritalar değişiyor. Yepyeni bir küresel sistemin sancıları yaşanıyor. Küresel ölçekte ekonomik çöküşe çareler aranıyor.

Bütün ülkeler, varoluşsal sorunlarla yüzleşiyor, olağanüstü savunma yatırımları yapıyor, gelecek hesaplarını kurmaya çalışıyor, bir şeye hazırlanıyor.

Kuzen evliliği yasaklanıyor mu? Akraba evliliği ile ilgili yeni gelişme Kuzen evliliği yasaklanıyor mu? Akraba evliliği ile ilgili yeni gelişme

Türkiye, bin yıllık siyasi genetiğini harekete geçirerek yaklaşan büyük fırtınadan güçlü çıkmaya çalışıyor.

Ve bizimkilerin siyasi vizyonu bu! Nasıl bir siyasi kadro, nasıl bir siyasi akıl, nasıl bir amaç...

Ölçek rakı fiyatı... Türkiye için başka ne tür bir felaket öngörülebilir ki.. Yazık!

Sosyal medyadan tepki yağdı

Özel'in seçmene 'rakı vaadine' sosyal medyadan kullanıcılar da alaycı bir dille tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları...

 

Editör: Ömer Göyce