AK Parti'de "teğmenler" tartışması: "Ya FETÖ artığısınız ya da çer çöp…" AK Parti'de "teğmenler" tartışması: "Ya FETÖ artığısınız ya da çer çöp…"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırım Tatar Sürgünü'nün 80. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı, bu tarihi olayın yarattığı derin acıları ve Türkiye'nin Kırım Tatarlarına olan desteğini vurguladı. Erdoğan, mesajında Kırım Tatarlarının ana yurtlarından zorla koparılmalarının yıldönümünde duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve "Bugün hâlâ acısını kalbimizde hissettiğimiz bu büyük acılara neden olan elim hadiseyi hüzünle yâd ediyor, hayatını kaybeden soydaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, hem Kırım'da yaşayan hem de işgal sonrası bölgeden ayrılmak zorunda kalan Kırım Tatarlarının haklarını her koşulda savunmaya devam edeceğini belirtti.

Ne olmuştu?

Kırım Tatar Sürgünü, 1944 yılında Sovyetler Birliği tarafından gerçekleştirilmiş ve yüz binlerce Kırım Tatarı zorla yerlerinden edilmişti.

Editör: Haber Merkezi