CHP’de dün belirlenen 240 adayla birlikte toplamda 593 aday netleşti. Önseçim sözüyle gelen yeni yönetim anket yapılacak, örgütten gelen talepler dinlenecek dedi. İsimler üzerinde tartışmalar o kadar arttı ki yapılan toplantılar da uzadıkça uzadı, gece geç saatlerde listeler onaylanabildi.  

İzmir düğümü çözülemedi. İstanbul’un ilçeleri bir türlü netleşemedi. Ankara’da Çankaya’dan kimin aday gösterileceği merakla bekleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in salon vermediği gerekçesiyle DEM Parti’nin eleştiri oklarına hedef olmuştu. Böcek’in adı MYK’dan geçti ama PM’de onaylanmadı ve DEM ile yapılacak görüşmenin sonrasında karar verileceği belirtildi. 

Geri kalan isimlere bakalım. Özellikle büyükşehirlerde önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun getirdiği isimler aynen korundu. İstanbul ve Ankara’da ‘başka isimle kazanamayız’ denilerek koltuğunu koruyan malum isimlerin yanı sıra Adana’da Zeydan Karalar, Mersin’de Vahap Seçer, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Hatay’da Lütfü Savaş ile devam dendi. İsimler açıklandıkça örgütten de tepkiler yükselmeye başladı. “Bunu neresi değişim. Hani her şey değişecekti” diye sorulmaya başlandı.

Bu eleştirilere karşı yeni yönetim gelecek haftalarda açıklanacak isimleri bekleyin yanıtını veriyorlar. Kıyamet İstanbul’un ilçelerinde kopacak gibi görünüyor.