Haber Merkezi

Farklı eylemler düzenliyoruz

CHP Hazine Ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'ye "ışık açıp kapama eylemi"ne katılımın beklenenden az olması üzerine "Bu eylemin daha genişletilmesi için neler yapılacak, tam olarak anlaşılamadı. Saatinde bir değişiklik olur mu, neler yapılacak?" sorusunu yönettik. Karatepe,  "CHP olarak, Türkiye'de çalışanlar, çiftçiler ya da ekonomik olarak zorda olan herkesi gündeme getirmek için sürekli mücadele ediyoruz. Şimdiye kadar çok sayıda miting organize ettik. Takip etmişsinizdir, "Geçinemiyoruz" diye iki hafta önce Gebze'de yaptığımız miting vardı. Tarım mitingleri yaptık, Trakya'da yaptık, Rize'de çaya ilişkin yaptık. Bundan sonraki süreçte de olacak. Ekonomik olarak zorda kalan, iktidarın uyguladığı politika sebebiyle zorda kalanların sorunlarına çözüm bulabilmek için hem siyasi olarak mücadele ediyoruz hem de toplumsal farkındalığı artırıp toplumsal muhalefeti güçlendirmek için farklı eylemler düzenliyoruz. Dün akşam yapılan ışık eylemi de bunun bir parçası. Bu dün başlayan bir süreç değil yönetime geldiğimizden beri yaptığımız eylemlerin bir parçası. Bundan sonra da farklı şekillerde bu ve benzeri faaliyetler devam edecek." dedi.

Seçim daha acil ve önemli bir gündem maddesi haline geliyor

"Bu faaliyetler sonucunda hükümet istenilen adımları atmazsa, Özgür Bey erken seçim çağrısında bulunmuştu. Ne dersiniz? sorusu üzerine ise Karetepe "Eğer insanların ekonomik sorunlarına çözüm üretilmezse, bunun sonucu seçim olur. Genel Başkanımız da şöyle diyor: "Geçim olmazsa, seçim olur." Bunu, grup toplantısında da dile getirdi. Dolayısıyla halkın ekonomik sorunlarının derinleşmesi, seçimi daha acil ve önemli bir gündem maddesi haline getiriyor." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'ten "teğmenler" hakkında açıklama: Gereği yapılacak Ömer Çelik'ten "teğmenler" hakkında açıklama: Gereği yapılacak

CHP Hazine Ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe vatandaşlar için fark oluşturacak sonuçlar üretmek için mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.


 

Editör: Elif Erbay