Satıcı kadının teklifi üzerine bağış yapmayı kabul eden Dunlop, Omaze adlı çekilişte büyük bir ödül kazandı ve böylece Alzheimer's Research UK'ye yapılan bağışlar arttı.

Graham Dunlop, İngiliz bir vatandaş olarak, ofisine uygun bir ikinci el deri koltuk arayışındaydı. Bir internet sitesinde bulduğu koltuğu almak üzere satıcı kadının evine gittiğinde, kadının eşi Alzheimer hastalığıyla mücadele etmiş ve bu nedenle Alzheimer araştırmalarına destek olmak istediğini belirtti. Dunlop, bu teklifi memnuniyetle kabul etti ve bağış yapmak için adım attı.

Bağış yaparken, Omaze adlı organizasyonun her biletten elde ettiği gelirin bir kısmını Alzheimer’s Research UK adlı kuruma aktardığını öğrendi. Bunun üzerine Dunlop, Alzheimer araştırmalarına destek olmak amacıyla bir bilet satın aldı.

Çekiliş sonucunda, İspanya'nın Mallorca adasında 3 milyon sterlinlik bir villa ve 250 bin sterlin nakit ödül kazandı. Bu sürpriz ödülü öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık yaşayan Dunlop, eşinin koltuğu ilk gördüğünde beğenmediğini ancak şimdi sevdiğini belirtti. Ayrıca, çekilişe katıldığını bile unuttuğunu itiraf etti.

Omaze'in başarısıyla, sadece 6 haftada Alzheimer’s Research UK için 3.1 milyon sterlin bağış toplandığı açıklandı. Bu, Alzheimer araştırmalarına yapılan destek açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.