20232024 eğitim öğretim dönemi 11 Eylül'de başladı. Milyonlarca öğrenci okullarındaki yerlerini aldı. Öğrenciler sınavların ardından 1. dönem ara tatilin başlamasını büyük bir heyecanla bekliyor. Öğrenciler gibi öğretmenler de ara tatilde evlerinde olacak. Öğretmen seminerleri 13 - 17 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak. Ara tatilin başlaması ile birlikte velilerin kafasında bazı soru işaretleri de oluştu. Çocuklarını anaokuluna ve kreşe veren veliler ara tatilde buraların açık mı yoksa kapalı mı olduğunu merak ediyor. 2023 Kasım ara tatilde kreşler, anaokulları kapalı mı açık mı? 2023 Kasım ara tatilde özel ana okullar, kreşler kapanacak mı? MEB anasınıfı ve kreşler ara tatilde kapalı olur mu?

2023 KASIM ARA TATİLDE ANAOKULU, KREŞLER AÇIK MI, KAPALI MI?
MEB'e bağlı eğitim kurumlarında öğrenciler 10 Kasım Cuma günü son ders zili ile birlikte ara tatile çıkacak. Ara tatil 20 Kasım Pazartesi günü sona erecek. 10 günlük tatilde öğrenciler dönem stresini üzerinden atacak ve okullarına daha fazla konstantre olacak. 2023 Kasım ara tatilde MEB'e bağlı eğitim kurumlarında ara tatil olacak. Anasınıfı ve kreşlerde de ara tatil uygulanır. 

Et entegre tesisinde hayvana eziyet ettiler! Et entegre tesisinde hayvana eziyet ettiler!

KASIM ARA TATİLDE ÖZEL ANAOKULU VE KREŞLER AÇIK OLUR MU?
Özel anaokulları ve kreşlerin çalışma saatleri farklılık gösterir. Ara tatil yapayan kreş ve anaokulları olduğu gibi ara tatil yapan anaokulları da vardır. Çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulun yönetimi ile irtibata geçerek Kasım ara tatilde okulun açık mı yoksa kapalı mı olduğu konusunda net bir bilgiye sahip olabilirsiniz. 

ÖZEL ANA SINIFLARI ARA TATİLDE KAPALI MI?
Ara tatil bilindiği üzere 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere yılda 2 kere oluyor. Ara tatiller MEB okullarında uygulanır. Ancak özel anaokulları da kendi bünyesinde aldığı kararlar doğrultusunda ara tatil uygulayabilir. Özel anasınıflarında çocukları olan veliler okul yönetimi ile irtibata geçip bilgi alabilir. 

2023-2024 ARA TATİLLER NE ZAMAN?
1. Dönem ara tatil: 13 Kasım 2023 Pazartesi ile 17 Kasım 2023 Cuma arasında.

2. Dönem ara tatil: 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma arasında.