Yaşar Güler'den Gaziler Günü mesajı Yaşar Güler'den Gaziler Günü mesajı

Erzurum’un Hınıs ilçesi, şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala için yas tuttu. Bellitaş Mahallesi'nde düzenlenen hüzünlü törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı baba evine getirildi ve burada dua edilip helallik alındı. Köy meydanı, Türk bayraklarıyla donatıldı ve saygı duruşu ile başlayan törende şehidin özgeçmişi okundu.

İkindi vakti, İl Müftüsü Rüstem Can tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşındı ve daha sonra cenaze nakil aracına konuldu. Bekar olan şehit Kabala, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra yüksek rütbeli askeri ve sivil yetkililer katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları törende hazır bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı, Onbaşı Recep Kabala'nın Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde bir silah kazası sonucu şehit olduğunu duyurdu. Bu acı haber, toplumda derin bir üzüntü yarattı ve şehidin anısına saygı göstermek için geniş katılımlı bir tören düzenlendi. 

Editör: Haber Merkezi