az sezonunda Adalar'a ulaşım sağlayan firmalar, artan talebe cevap vermek amacıyla sefer sayılarını artırma eğilimindedir. Büyükada, Burgazada, Heybeliada ve Kınalıada arasındaki mesafeler genellikle 15 ile 30 dakika arasında değişir, bu da adalar arasında hızlı bir ulaşım sağlar.  

Kınalı Ada

 Kınalı Adaya Nasıl Gidilir

Adalar bölgesi, İstanbul'un benzersiz güzelliklerinden birini oluşturur ve özellikle Heybeliada ve Büyükada, ziyaretçiler arasında en çok tercih edilen adalardan ikisidir. Bu eşsiz destinasyonlara ulaşım, karayolu seçenekleri bulunmaması nedeniyle sadece denizyoluyla sağlanmaktadır.

Heybeli Adası

Heybeli Adaya Nasıl Gidilir

İstdanbul'da Bulunan Adalar Nerede ?

Türkiye'nin Marmara bölgesinde yer alan ve İstanbul'a bağlı olan Adalar, büyüleyici doğası ve tarihi atmosferiyle bilinir. 16 milyon kişilik nüfusa sahip bu bölge, sadece adıyla değil aynı zamanda eşsiz güzellikteki dokuz adasıyla da ünlüdür. Adalar olarak anılan bu bölge, ana karaya en yakın komşuları Kartal ve Maltepe ile çevrilidir.

Büyük Ada

Büyük Ada

  Toplamda Kaç Tane Ada Var?

Toplamda dokuz adadan oluşan bu bölge, büyük adalar arasında Heybeliada ve Büyükada gibi popüler destinasyonları içerir. Adaların huzurlu atmosferi, tarihle iç içe geçmiş mimarisi ve denizle bütünleşen manzaraları, ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunar.

Burgaz Adası

Burgaz Adaya Nasıl Gidilir

Adalar, İstanbul'un gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için ideal bir kaçış noktasıdır. Buna rağmen, il merkezine sadece 30 km uzaklıkta bulunan bu adalar, kolayca ulaşılabilir bir konumda yer almaktadır. 

Adalara En Kolay Nasıl Gidilir?

İstanbul'un farklı bölgelerinden, özellikle Beşiktaş, Kabataş, Eminönü ve Anadolu yakasındaki Bostancı ve Kadıköy üzerinden düzenlenen vapur seferleri sayesinde Adalar bölgesine ulaşmak oldukça kolaydır. Beşiktaş'tan başlayan vapur seferleri, Adalar'ın farklı noktalarına ulaşım sağlar.

Sedef adası

 Sedef Adasına nasıl gidilir

Beşiktaş üzerinden kalkan vapur seferleri sabah 07.30'da başlamaktadır. Bu seferler sırasında Kınalıada, Burgazada, Heybeliada'ya uğranır ve en sonunda Büyükada'ya ulaşılır. Dönüş güzergahı da aynı rotayı takip eder.

 Adalara En kolay  Nasıl Gidilir?

Adalara en kolay nasıl gidilir

• Burgazada'ya en hızlı ulaşım Kadıköy üzerinden 30 dakikada gerçekleşebilir.

• Heybeliada'ya en hızlı Kartal üzerinden 30 dakikada varılabilir.

• Büyükada'ya en hızlı Bostancı üzerinden 35 dakikada ulaşabilirsiniz.

• Kınalıada'ya ise Kadıköy üzerinden 25 dakikada varabilirsiniz.