Abdi İpekçi cinayetinde tetikçi Mehmet Ali Ağca'nın suç ortaklarından olduğu öne sürülen ve suikastın kilit isimlerinden olan Yalçın Özbey, İstanbul Arnavutköy'de 69 yaşında yaşamını yitirdi.

Dönemin Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, 1 Şubat 1979'da Nişantaşı'nda otomobili içinde uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü. Cinayetin ardından yakalanan Mehmet Ali Ağca, ifadesinde İpekçi'ye 5-6 el ateş ettiğini söyledi. Ancak olay yerinde ise 9 adet boş kovan bulunmuştu.

Siyasette "teğmen" polemiği: CHP lideri Özel'den Erdoğan'a yanıt Siyasette "teğmen" polemiği: CHP lideri Özel'den Erdoğan'a yanıt

PAPA SUİKASTINDA DA VARDI

Suikastte ikinci bir kişinin olduğu iddia edilsede bugüne kadar kanıtlanamadı. Tetikçi Ağca, tutuklu bulunduğu İstanbul Maltepe'deki askeri cezaevinden kaçırıldı.

Vatikan'da Papa 2. Jean-Paul'ü vuran Ağca'nın suç ortakları olarak Abdullah Çatlı, Oral Çelik ve Yalçın Özbey olduğu öne sürüldü. Ağca cezaevindeyken Abdi İpekçi’yi Yalçın Özbey’in öldürdüğünü söylemişti..

1983 yılında Almanya’da işlettiği lokalde gözaltına alınan Yalçın Özbey'i sorgulamaya giden 2 MİT görevlisi, yıllar sonra mahkemede İpekçi cinayetine ilişkin soru soradıklarını, yalnızca uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili bilgi aldıklarını belirtmişti.

Yalçın Özbey

Nevşehir’de bir meydana Abdullah Çatlı’nın adı verildi Nevşehir’de bir meydana Abdullah Çatlı’nın adı verildi

Editör: Kemal Ilıkkan