Dünya

40 bin savaşçı Golan yakınlarında toplandı!

Üç Arap ülkesinden binlerce savaşçının İsrail'e karşı savaşta Hizbullah'a destek olmak için Golan Tepeleri yakınlarında toplandığı bildirildi.

Abone Ol

İsrail'in Haaretz gazetesinin haberine göre, Arap ülkelerinden binlerce savaşçı ve paralı asker, İsrail'e karşı devam eden savaşta Hizbullah'a yardım etmek için Suriye'nin işgal altındaki Golan Tepeleri yakınlarına ulaştı.

Üç ülkeden savaşçı desteği

İsrail ordusundan ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan raporda, "Irak, Yemen ve Suriye de dahil olmak üzere birçok ülkeden" yaklaşık 40 bin savaşçının Suriye'ye geldiği iddia edildi.

Gazete, savaşçıların Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın savaşa katılma emrini bekledikleri "Golan Tepeleri civarında" olduğu bildirilirken, İsrailli askeri kaynağın iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıta yer verilmedi.

Gazete, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği ani saldırıya atıfta bulunarak, "Onlar seçkin savaşçılar değildi ancak yine de 2.000 ila 3.000 kişilik bir silahlı gücün bir topluluğu şaşırtıp saldırdığında neler yapabileceğini gördük" ifadelerini kullandı.

Lübnan’dan sonra Suriye

Gazete, isminin açıklanmadığı üst düzey bir savunma yetkilisinin, "Gerekirse Suriye'de de harekete geçerek Esad'a artık oradaki varlıklarını kabul etmediğimizi açıkça bildireceğiz" dediğini aktardı.

Raporda yer alan iddialara ilişkin Şam, Hizbullah ve Tel Aviv'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail, Hizbullah'a karşı savaşını Lübnan'ı daha geniş bir şekilde hedef alarak genişlettiğini duyurdu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in ülkenin güneyi ile doğusuna düzenlediği bugünkü hava saldırılarında 51 kişi yaşamını yitirdi, 223 kişi yaralandı.

İsrail'in 23 Eylül'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 609'a çıktı.