Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ekonomiden sorumlu bakanlar ve üst düzey yetkililerle düzenlediği bir toplantıda, ülke ekonomisinin yılın ilk dönemine ilişkin büyüme rakamlarını paylaştı.

Aliyev, 2024 yılı başında yaptığı tahminlerin doğru çıktığını belirterek, "Ekonomik büyüme yüzde 4,3 olarak gerçekleşti. Bu, küresel jeopolitik koşulları göz önünde bulundurduğumuzda oldukça olumlu bir gelişme. Ayrıca petrol dışı sektörümüzde yüzde 7 oranında bir artış kaydettik," dedi.

İsrail Beyrut'a hava saldırısı başlattı! İsrail Beyrut'a hava saldırısı başlattı!

"2025'te daha fazla petrol ve doğal gaz üreteceğiz"

Petrol üretiminin azalmasının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine değinen Aliyev, yabancı petrol şirketleriyle yapılan görüşmeler sonucunda bu alanda istikrar sağlanması yönünde adımlar atıldığını belirtti. "Petrol üretiminde istikrarlı bir seviyeye ulaşmayı hedefliyoruz. 2025 yılında yeni projelerle birlikte daha fazla petrol ve doğal gaz üretimi yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.

"Karabağ yeniden inşa edilecek"

Aliyev ayrıca 2025 yılı bütçesinde, ülkenin savunma gücü, sınır güvenliği, askeri kapasitenin artırılması ve işgalden kurtarılan Karabağ ile Doğu Zengezur bölgelerinin yeniden inşasına öncelik verileceğini açıkladı.

Editör: Ömer Göyce