Biden, yaptığı yazılı açıklamada, Zelenskiy'i tekrar ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “ABD, yaklaşık 3 yıldır Rus saldırganlığına karşı özgürlüklerini savunan Ukrayna halkının yanında yer almak için dünyayı bir araya getirdi. Ukrayna'ya galip gelmesi için ihtiyacı olan desteği sağlamak yönetimimin en önemli önceliği oldu. Bu dönemde Ukrayna, Kiev savaşını kazandı, savaşın başında ele geçirdiği toprakların yarısından fazlasını geri alarak egemenliğini ve bağımsızlığını korudu” dedi.

ABD ve Katar arasında vize muafiyeti ABD ve Katar arasında vize muafiyeti

"Yapılacak çok iş var"

Başkan Biden, Ukrayna’nın zaferi için daha yapılacak çok iş olduğunu belirterek, güvenlik yardımlarının artırılacağını ve ek destek tedbirlerinin alınacağını duyurdu. Savunma Bakanlığı'na, Ukrayna için ayrılan fonların kalan kısmını bu yılın sonuna kadar tahsis etmesi talimatını verdiğini belirten Biden, 8 milyar dolarlık yardımın 2,4 milyar dolarlık bölümünün hava savunma sistemleri, insansız hava araçları, havadan karaya mühimmat ve Ukrayna’nın savunma sanayiini desteklemek için kullanılacağını ifade etti.

Biden, Savunma Bakanlığı’na Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için ek bir Patriot bataryası ve füze sağlanması talimatını da verdi. Ayrıca Ukrayna Hava Kuvvetleri için 18 F-16 pilotunun daha eğitilmesi amacıyla destek sağlanacağını açıkladı.

"ABD Ukrayna'ya ihtiyaç duyduğu desteği sağlayacak"

Biden, Ukrayna’ya verilen bu desteğin yanı sıra Rusya’nın yaptırımları delmesini ve kara para aklamasını önlemek için Adalet Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve ABD Gizli Servisi’nin uluslararası ortaklarla koordineli bir şekilde kripto para ağlarını bozmak için harekete geçtiğini belirtti. Ayrıca önümüzdeki ay Almanya’da, Ukrayna Savunma Temas Grubu’nun liderler düzeyinde bir toplantı yapacağını duyurdu.

Biden, sözlerini, “Bu eylemlerle mesajım net; ABD Ukrayna'ya bu savaşı kazanması için ihtiyaç duyduğu desteği sağlayacaktır” diyerek tamamladı.

Editör: Elif Erbay