2024 Oscar Ödülleri'nde En İyi Film dalında aday gösterilebilecek filmler hakkında ScreenRant'in tahminleri şu şekilde sıralanıyor:

Oppenheimer

Oppenheimer Film

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanan ve yönetmen Christopher Nolan tarafından çekilen bu film, eleştirmenlerden tam not alarak Christopher Nolan'a Oscar ödülü getirebileceği düşünülüyor.

Dolunay Katilleri

Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Brendan Fraser gibi oyuncuların rol aldığı ve Cannes Film Festivali'nde prömiyeri yapılan "Killers of the Flower Moon" filmi, Oscar Ödülleri'nin güçlü adaylarından biri olarak gösteriliyor. Leonardo DiCaprio'nun performansıyla ikinci kez ödül kazanabileceği düşünülüyor.

Poor Things

Yunanlı yönetmen Yorgos Lanthimos'un yeni filmi "Poor Things", "Kutsal Geyiğin Ölümü" ve "The Lobster" gibi filmleriyle tanınan yönetmenin yeni bir başyapıt olabileceği beklentisi içeriyor. Filmde Willem Dafoe ve Mark Ruffalo gibi isimler başrolleri paylaşıyor.

Barbie

Barbie-3

2023 yılının en iyi açılışını yapan "Barbie", Barbie ülkesinde yaşayan bir Barbie bebeğin mükemmelliği yeterince gösteremediği için oradan kovulup gerçek hayatta yaşadığı maceraları anlatıyor. Greta Gerwig'in yönettiği film, tüm zamanların en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni ünvanını kazandı.

Maestro

80. Venedik Film Festivali'nde prömiyeri yapılan "Maestro" filmi, 7 dakika boyunca ayakta alkışlanarak dikkat çekmişti. Amerikalı bestekar Leonard Bernstein'in hayatını ve Felicia Montealegre ile evliliğini konu alan film, Oscar yarışının güçlü adaylarından biri olarak değerlendiriliyor.

The Holdovers

Alexander Payne'in yönettiği film, üç farklı insanın New England'da iki hafta boyunca yoğun kar altında komik serüvenlerini konu alıyor.

The Zone of Interest

Film, İkinci Dünya Savaşı sırasında Auschwitz toplama kampının komutanı olarak görev yapan Nazi Rudolf Höss ve ailesinin yaşamını konu alıyor.

Past Lives

Film, hayatları farklı yönlere giden iki yakın çocukluk arkadaşı Nora ve Hae Sung'un hikayesini anlatıyor.

Anatomy of a Fall

Film, Sandra'nın, evlerinin önünde ölü bulunan eşi Samuel'i öldürmekle suçlanmasını konu alıyor ve Cannes Film Festivali'nde prestijli Altın Palmiye ödülünü kazandı.

The Iron Claw

Profesyonel güreşçilerin hayatını konu alan bu A24 yapımı biyografi filmi, Zac Efron ve Jeremy Allen White'ın başrollerini paylaşıyor.