Narkoçelik-14 operasyonuyla 42 ilde 321 zehir taciri yakalandı Narkoçelik-14 operasyonuyla 42 ilde 321 zehir taciri yakalandı

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gönderdiği yazıda, sandık kurullarının saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlayacağı ancak ramazanda sadece su ile orucun açılması durumunda sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı belirtilmiş ve sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği sorulmuştu.

YSK, konuyu inceledikten sonra, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 'Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü' başlıklı 100'üncü maddesinde, 'Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır' hükmü bulunduğunu hatırlattı. Aynı yönde düzenleme YSK'nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de bulunduğu belirtildi.

Bu sebeple, YSK, oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine oy birliğiyle karar verdi. Bu kararın ardından sandık kurulu görevlileri, ramazanda sadece su ile oruçlarını açarak oy sayım ve döküm işlemlerini aralıksız olarak gerçekleştirecekler.