Yükseköğretim Kurulu, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınavda adayların mağduriyet yaşamamaları için ikinci bir başvuru hakkı tanıdı.

Yurt dışında staj imkanları daralıyor Yurt dışında staj imkanları daralıyor

YKS Geç Başvuru Tarihleri Ne Zaman

Ösym Başvuru Ekranı Yks Başvurusu

Yükseköğretim Kurulu'nun yönetmeliği gereği yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrenciler için YKS'ye giriş şartı getirilmesiyle ilgili yayımladığı duyuru çerçevesinde, mağduriyet yaşanmaması için ikinci geç başvuru hakkı 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında sağlanacak.

Adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezlerinden, bireysel olarak ÖSYM'nin resmi internet sitesinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Daha önce 1-26 Şubat 2024 veya 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuru yapmış olan adayların başvuru bilgileri aynen geçerli olacak. Bu nedenle, bu tarihler arasında başvuru yapmış olan adaylardan yeniden başvuru alınmayacaktır.

2024 YKS Oturum Bilgileri

Yks Başvurularında Son Gün Ne Zaman

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 1. oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Alan ve Yabancı Dil Yeterlilik Testleri ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak.