Türkiye'de yaklaşık 7 milyon asgari ücretlinin gözü-kulağı, yeni yapılacak asgari ücret zammında. Yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreç devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda, ilki 11 Aralık'ta, ikincisi 18 Aralık'ta gerçekleşen asgari ücret belirleme toplantısının ardından gözler, yapılacak üçüncü toplantıda. 

SON KARAR GELECEK HAFTA BEKLENİYOR 

Pazarlıkların sürdüğü görüşmeler kapsamında, işçi-işveren tarafının görüşmelerde belli bir aşamayı geride bıraktığı, son kararın, devam eden pazarlıkların ardından gelecek haftanın ilk günlerinde açıklanması bekleniyor.

Dünya pazarında Türk Kuruyemişi ve kuru meyve tercihi yükseliyor Dünya pazarında Türk Kuruyemişi ve kuru meyve tercihi yükseliyor

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bunun 13 bin 414 lira 50 kuruşunu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 268 lira 29 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.