Bursa temsilcisi, ilk maçı TOFAŞ Spor Salonu'nda oynadığı ve 77-53 yenildiği London Lions ile İngiltere'de karşılaştı. Deplasmandaki karşılaşma için vize engeli yaşayan Bursa Uludağ Basketbol, vize muafiyeti olan 5 basketbolcusuyla sahaya çıkabildi. Bursa ekibi, teknik heyetinden de kimsenin katılamadığı karşılaşmada London Lions'a 122-63 yenilerek turnuvadan elendi.

 ''ÖMÜR BOYU MEN EDİLME DURUMUMUZ VARDI''
Kulüp başkanı Aladağ yaptığı açıklamada, bu ay içinde kendilerine maç için davetiye geldiğini ve kısa sürede işlemleri başlattıklarını söyledi.

Vize işlemleri için internet sitesinden müracaat etmeleri gerektiğinin kendilerine iletildiğini belirten Aladağ, 13 Aralık'ta resmi başvurunun gerçekleştiğini dile getirdi.

Spor tarihine geçen olay. İngiltere'de vize skandalı patlak verdi, Bursa Uludağ maça beş oyuncusunu götürebildi

Başvurunun ardından İngiltere'nin vize başvurularında 15 iş günü şartının bulunduğunu ve bunun mümkün olmayacağının iletildiğini anlatan Aladağ, "Araya konsolosluk ve diğer yetkiler girdi. Noel bayramından kaynaklı yoğunluk olduğunu ve vizelerin yetişmeyeceğini aktardılar. Bu durumu FIBA yetkililerine aktardık ve maçı erteleme talebinde bulunduk. Onlar da sahaya çıkmazsak ceza yiyeceğimizi bize iletti. Sadece 5 oyuncumuzu gönderebildik. Türkiye'nin itibarı ve bizim için de kötü bir durum olduğunu aktarmamıza rağmen kabul görmedi." ifadelerini kullandı.

"Sahaya çıkmazsak 40 bin Euro para cezası ve ömür boyu organizasyondan men edilme durumumuz vardı." diyen Aladağ, "Oyuncumuz Eda Şahin 2 haftadır sakat. Buna rağmen gitti ve sahaya çıktı. Pota altında bekleyerek maçı tamamladı. 40 dakika boyunca 5 oyuncumuz mücadele etmek zorunda kaldı." dedi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda başkanlık seçimi günü Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda başkanlık seçimi günü

Aladağ, vize sorununu sürekli yaşadıklarını ifade ederek, London Lions maçında yaşadıklarının tüm camiayı üzdüğünü sözlerine ekledi.