Ekonomist Evren Devrim Zelyut, 3 Mayıs'ın "dananın kuyruğunun kopacağı" kritik bir tarih olduğunu belirtiyor. Özellikle bu tarihte Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi notuyla ilgili bir açıklama yapacağı öngörülüyor. Zelyut'a göre, eğer Standard & Poor's Türkiye'nin B olan kredi notunu artırırsa, bu sermaye girişleri için kapı açabilir. Ancak, bu sermaye akışının doları hızla düşürmeyeceği, en azından dolar kurunun kontrol altına alınmasını sağlayacağı belirtiliyor.

Dolar kaç lira oldu? 8 Mayıs güncel döviz kuru fiyatları Dolar kaç lira oldu? 8 Mayıs güncel döviz kuru fiyatları

Zelyut'un açıklamalarına göre, not artışı tek başına enflasyonu düşüremeyecek ancak Türkiye'nin doların çılgınca yükselişini engelleyebilecek bir önlem olabilir. Ancak not artışının Türkiye'nin gelir dağılımını düzeltmeyeceği de vurgulanıyor.

Türkiye'de döviz piyasalarındaki bu dalgalanmalar, yatırımcıları tedirgin ederken, önümüzdeki günlerde Standard & Poor's'un yapacağı açıklama ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşme yakından takip edilecek.

Doların seyri ve Türkiye'nin ekonomik geleceği konusundaki belirsizlikler, Türk vatandaşlarını ve yatırımcıları gelecek haftalarda dikkatli olmaya çağırıyor.

Bu süreçte, yatırımcılar ve vatandaşlar, uzmanların öngörülerini ve ekonomik gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecek.

27 Nisan Dolar Kuru Fiyatları