WhatsApp kullanıcı deneyimini iyileştirmeye devam ediyor; Android sürümü için tasarlanan alt menü çubuğu ile uygulama içi gezinme artık çok daha kolay ve hızlı bir hale gelecek.

Bu yeni güncelleme, kullanıcıların mesajlaşma, durum güncellemeleri ve aramalar arasında geçiş yaparken zamandan tasarruf etmelerini sağlayacak ve aynı zamanda uygulama içi etkileşimi daha akıcı bir hale gelecek.

WhatsApp, Android kullanıcıları için daha ergonomik ve göze daha hoş gelen yeni bir alt menü çubuğu tasarımını ortaya çıkardı. Bu yenilik, uygulama içi gezinmeyi kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirildi ve eski dört sekme olan Topluluklar, Sohbetler, Durum ve Aramalar yerine, bu sekmelerin sıralamasını değiştirerek ve Durum sekmesini "Güncellemeler" olarak yeniden adlandırarak kullanıcıların deneyimini iyileştirmeyi planlıyor. Yeniden tasarlanan menü çubuğu, kullanıcıların başparmaklarına daha yakın bir konumda yer alıyor ve her bir sekme için simgeler eklenmiş durumda, bu da önceki tasarımda yalnızca Topluluklar sekmesinde bulunan bir özellikti. Fakat daha önce yeşil olan menü çubuğu artık beyaz renge sahip, bu da WhatsApp'ın kullanıcı arayüzünde bir estetik değişikliği işaret etmektedir.

Halka açık Wi-Fi ağlarında güvenlik için izlenmesi gereken 7 Kural Halka açık Wi-Fi ağlarında güvenlik için izlenmesi gereken 7 Kural

Whatsapp yeni bir güncelleme aldı

WhatsApp çok önemli bir güncelleme aldı, herşey değişiyor
WhatsApp'ın bu hamlesi, uygulama içindeki dört ana bölüm arasında geçiş yapmayı çok daha kolay bir hale getiriyor. Kullanıcılar artık ekranı sağa veya sola kaydırarak bu bölümler arasında hızlıca geçiş yapabiliyorlar; ancak, birbirine bitişik olmayan bir sekmeye geçmek istediklerinde, artık ekranın üstüne uzanmalarına gerek kalmıyor. Bu yeni düzenleme, ikonlar aracılığıyla istedikleri sekmeye tek bir dokunuşla erişebilmelerini sağlıyor, bu da özellikle büyük ekranlı cihazlarda oldukca kullanım kolaylığı sağlıyor.

Bu yenilik ilk olarak Hindistan'da birkaç hafta süresince birçok Android cihazda denendi ve şimdi resmi bir duyuru ile dünya çapında kullanıcılara sunulmak üzere. Henüz bu güncellemeyi almamış olan WhatsApp kullanıcıları, uygulamalarını Google Play Store üzerinden en son sürüme gerekmektedir. Bu güncelleme, WhatsApp'ın kullanıcı deneyimini sürekli olarak nasıl iyileştirmeye çalıştığının bir göstergesi olarak, uygulama içi gezinmeyi daha akıcı ve kullanıcı dostu hale getirme yönündeki adımlarından sadece bir tanesi.