WhatsApp’ın mevcut arka plan rengi olan #0b141a, yerini daha derin ve koyu bir ton olan #0a1014’e bırakacak. Bu renk güncellemesiyle birlikte yalnızca arka plan değil, mesaj balonları ve sohbetlerin genel tasarımı da daha koyu olacak. Göz yorgunluğunu azaltmaya odaklanan bu tema, özellikle gece geç saatlerde uygulamayı kullananlar için büyük bir rahatlık sunacak.

WhatsApp, geçtiğimiz günlerde beta sürümünde sunduğu kişiselleştirme seçenekleriyle de dikkat çekmişti. Kullanıcılar, artık sohbet temalarını 22 farklı renkle özelleştirebiliyor. Bu temaların arasına eklenen "ultra karanlık tema", sade tasarımı sevenlerin favorisi olmaya aday. Resmi sürümde kısa süre içinde tüm kullanıcılara sunulacak olan bu seçenek, uygulamayı daha kişisel ve kullanıcı dostu hale getirecek.

Banka bilgileri telefonda nasıl saklanmalı? İşte banka bilgilerini telefonda koruma yöntemleri Banka bilgileri telefonda nasıl saklanmalı? İşte banka bilgilerini telefonda koruma yöntemleri

Pil tasarrufu ve göz konforu bir arada

Koyu temalar, OLED ekranlı telefonlarda enerji tüketimini azaltarak pil tasarrufuna katkı sağlıyor. Yeni ultra karanlık tasarım da bu avantajı sağlarken, aynı zamanda metinlerin daha rahat okunmasını mümkün kılıyor. Özellikle geceleri WhatsApp’ta uzun sohbetler yapan kullanıcılar için konforlu bir deneyim sunulacak.

WhatsApp’ın bu yeni teması, yalnızca estetik değişikliklerle sınırlı kalmayıp kullanıcıların beklentilerini karşılayan pratik çözümler de sunuyor. Uygulamanın güncel tasarım diliyle birleşen bu yenilikler, WhatsApp’ı sadece bir mesajlaşma aracı olmaktan çıkarıp daha kişisel bir deneyim alanına dönüştürüyor.

Editör: Elif Erbay