Yapılan açıklamada, dolandırıcıların, vatandaşların kredi kartı ve kişisel bilgilerini ele geçirmek amacıyla sahte internet sitelerine yönlendirmeye çalıştıkları belirtildi. Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların dikkatli olmaları ve şüpheli e-postalara itibar etmemeleri gerektiği vurgulandı.

GİB, sahtecilik ve dolandırıcılık girişimlerine karşı korunmanın en güvenli yolunun, vergi işlemlerinin sadece resmi kanallar üzerinden gerçekleştirilmesi olduğuna dikkat çekti. Resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması ve anlaşmalı bankaların güvenli ödeme yöntemleri olduğu ifade edildi.

Son zamanlarda gelen şikayetler doğrultusunda, mükelleflerin sahte e-postalar aracılığıyla sahte sitelere yönlendirilerek dolandırılmaya çalışıldığı tespit edildi. Bu yöntemle vatandaşların kredi kartı ve kişisel bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı belirtilirken, herhangi bir dolandırıcılık girişimiyle karşılaşanların Vergi İletişim Merkezi'ne (VİMER-189) başvurarak bilgi alabileceği hatırlatıldı.

WhatsApp’a ultra karanlık tema WhatsApp’a ultra karanlık tema

GİB, mükelleflerin mağduriyet yaşamaması için tüm ödeme ve işlemlerin yalnızca resmi kanallar üzerinden yapılmasının büyük önem taşıdığını bir kez daha vurguladı.
 

Editör: Elif Erbay