Türkiye'de kadın girişimcilerin gün geçtikçe arttığı ve farklı sektörlerde yer aldığı görülüyor. Dijital dünyadaki eksiklikleri gören ve Sanal ofis döneminin Türkiye'de de başlamasını sağlayan kadın girişimci Gül Türköz, merak edilen soruları Samimi Haber'de yanıtladı. 

Halka açık Wi-Fi ağlarında güvenlik için izlenmesi gereken 7 Kural Halka açık Wi-Fi ağlarında güvenlik için izlenmesi gereken 7 Kural

SANAL OFİS NEDİR? SİZ BU ALANA YÖNELMEYE NASIL KARAR VERDİNİZ?
6-7 yıldır 'Sanal Ofis' hizmeti verdiğini söyleyen kadın girişimci Gül Türköz, ''Dünyada ve Türkiye'de bunu yapan var ama çok daha yeni. İnsanların bunları anlamadığı bir dönemde şirket kurduk. Sanal ofisi de ekledik. Reklamla devam ettik. İnsanlara bunu anlatmak çok uzun zaman aldı. Sanal ofisin ne olduğunu bilmedikleri için ''Siz ne satıyorsunuz?'' gibi değişik sorular aldık. İlk müşterimizi 6 ay sonra aldık. Covid'in hayatımıza girmesiyle biz büyüdük. Şubeleştik, daha çok müşterimiz oldu. İnsanlar artık araştırma yapabiliyor bunun maliyeti düşürdüğünü ve artıya geçtiğini görüyor.

''SANAL OFİS MALİYET AÇISINDAN ŞİRKETLERE KOLAYLIK SAĞLIYOR''
Küçük şirketler olarak düşünmemek gerekiyor, büyük şirketler de artık sanal ofis kullanıyor. Artık bir yerden idare edip, toplantılarını bize verebiliyorlar. Sanal ofis, şirketlerin maliyeti açısından kolaylık sağlıyor. Bir yer kiralamaya kalktığınızı düşünürsek depozitosu, kira bedeli, eleman maliyeti, genel giderler vs gibi rakamları topladığınızda  zaman çok fazla rakamlar ortaya çıkıyor. Dolayısıyla Sanal Ofis tutulduğunda bu rakamların hiç birini talep etmiyoruz. Maliyetlerin 10/1'lik kısmını bize ödeyip 1 senelik sözleşme yapılıyor ve stopaj ödemesi yapılmıyor ve bu çok büyük bir artı. KDV dahil hizmet verdiğimiz için stopaj ödemezsiniz. Daha fazlası için ">Samimi Haber Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz.