Türk edebiyatının usta kalemlerinden Ferit Edgü 88 yaşında hayatını kaybetti.

Başta Hakkari'de Bir Mevsim olmak üzere pek çok roman ve öyküsüyle edebiyat dünyasında yer edinen Edgü'nün vefat haberini yazar Metin Celal, X hesabından duyurdu.

Celal, "Çağdaş Türk edebiyatının büyük ustalarından Ferit Edgü vefat etmiş. Ailesine, okurlarına, dostlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Everest Yayınları'ndan da Edgü'nün vefatıyla ilgili yayınlanan mesajda "Değerli yazarımız Ferit Edgü'yü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz... Ailesine, okurlarına, tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz" denildi.

FERİT EDGÜ KİMDİR?

24 Şubat 1936 gününde İstanbul'da dünyaya gelen Ferit Edgü, İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde başladığı öğrenimini Paris'te sürdürdü. 1976-1990 yılları arasında kurucusu olduğu Ada Yayınları'nda çağdaş Türk ve dünya yazarlarının, şairlerinin yapıtlarını yayınladı.

İbrahim Çiçek’in İttihat ve Terakki adlı kitabı birçok bilinmeyene ışık tutuyor İbrahim Çiçek’in İttihat ve Terakki adlı kitabı birçok bilinmeyene ışık tutuyor

Edebiyatın çeşitli alanlarında onlarca ürün verdi. Bir Gemide adlı kitabıyla 1979 Sait Faik Armağanı, Ders Notları ile 1979 Türk Dil Kurumu Ödülü, Eylülün Gölgesinde Bir Yazdı ile 1988 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü'nü aldı.

Hakkari'de Bir Mevsim isimli kült eseri sinemaya aktarılmış ve başrolü Genco Erkal oynamıştı.

Ferit Ergü

Editör: Kemal Ilıkkan