Oğuzhan Özyakup neden futbolu bıraktığını açıkladı Oğuzhan Özyakup neden futbolu bıraktığını açıkladı

UEFA tarafından düzenlenen Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde 3. ön eleme turunun kura çekimi İsviçre'de gerçekleştirilecek.

Şampiyonlar Ligi

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. eleme turuna seri başı olarak giriyor. Eğer Lugano'yu elerse, 3. turda bu avantaja sahip olamayacak ve 2. torbada yer alacak. Saat 14.00’te başlayacak kurada Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri Glasgow Rangers, Slavia Prag, Red Bull Salzburg ve Lille olacak. Fenerbahçe-Lugano eşleşmesinin mağlubu için saat 15.00’te Avrupa Ligi kuraları çekilecek. Eğer Fenerbahçe elenirse, Avrupa Ligi'nde de seri başı olamayacak.

Avrupa Ligi

Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Trabzonspor, Slovak rakibi Ruzomberok'u elerse, 3. eleme turunda seri başı olamayacak. Trabzonspor'un olası rakipleri Viktoria Plzen, Dinamo Kiev, Partizan, Ajax, Rapid Wien, Molde, Braga ve Sherif olacak. Bu eşleşmenin mağlubu Konferans Ligi’ne gidecek ve orada da seribaşı olamayacak.

Konferans Ligi

Konferans Ligi'nde yer alan Başakşehir, bir üst tura çıkması halinde seribaşı olma avantajına sahip. İstanbul ekibinin muhtemel rakipleri arasında Austria Wien, Banik Ostrava, Vaduz ve Vojvodina yer alıyor. Konferans Ligi kura çekimi saat 16.00’da başlayacak.

2. Ön Eleme Maçları

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında yarın Lugano ile karşılaşacak. Rövanş mücadelesi ise 30 Temmuz Salı günü İstanbul'da yapılacak.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde 2. ön eleme turu ilk maçında perşembe günü Ruzomberok'la karşılaşacak. Rövanş maçı ise 1 Ağustos'ta Trabzon'da oynanacak.

Başakşehir, Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında perşembe günü La Fiorita'yı konuk edecek. Bu eşleşmenin rövanşı ise 1 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Beşiktaş ve Galatasaray'ın Rakipleri 5 Ağustos'ta Belli Olacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan dahil olacak Galatasaray'ın rakibi 5 Ağustos'ta belli olacak. Aynı gün, Avrupa Ligi'nde play-off turunda mücadele edecek Beşiktaş'ın rakibi de netlik kazanacak.

Kura Çekim Saatleri

Avrupa kupalarının kura çekim saatleri şu şekilde:

  • Şampiyonlar Ligi: 13.00
  • Avrupa Ligi: 14.00
  • Konferans Ligi: 15.00