ARZU ERDOĞRAL / HABER MERKEZİ

Gezi Parkı Davası hükümlüsü Can Atalay’ın önümüzdeki günlerde hapisten çıkabileceğine ilişkin söylentiler kulisleri hareketlendirdi. 

Atalay’ın hapisten çıkacağı iddiaları yeniden yükselince, gözler, geçtiğimiz günlerde Osman Kavala ve Atalay’la hapishanede görüşen AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş’e çevrildi. 

Gezi Parkı hükümlülerinin hapisten çıkması gerektiğini başından beri savunan Türkeş, kız kardeşi Ayyüce Türkeş’le polemik yaşama pahasına izin alıp Kavala ve Atalay’la hapishanede görüşmüş, sonrasında da kapsamlı bir açıklama yapmamıştı. 

Atalay’ın tahliye olacağı ve 16 Ağustos’ta Meclis kürsüsünden konuşma yapacağı iddiası odatv yazarı Hürrem Elmasçı tarafından ortaya atıldı. 

İddia üzerine görüşlerini sorduğumuz Tuğrul Türkeş, Atalay’ın tahliyesi konusunda bir dahlinin olmadığını ifade etti. Türkeş; “Benim ziyaretim daha önceydi, bir dahlim yok. Bu gelişme benim ziyaretimden sonra yaşanan bir gelişme” dedi.

İsrail'e casusluk davasında hapis kararı çıktı! İsrail'e casusluk davasında hapis kararı çıktı!

Gezi Davası’ndan tutuklu iken Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Avukat Can Atalay, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) geçtiğimiz haftalardaki “milletvekilliği sürüyor” yönündeki kararı üzerine özlük haklarının iade edilmesi talebiyle Meclis Başkanlığı’na başvurmuştu. Atalay, Marmara (Silivri) Cezaevi’nden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a faksla gönderdiği dilekçede, AYM’nin Resmi Gazete’de yayımlanan gerekçeli kararını anımsatmıştı.

Editör: Elif Erbay