Gündem

TSK Lübnan’daki Türkleri tahliye etmeye hazır

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Lübnan’daki Türk vatandaşlarını tahliye etmek için planlarını tamamladığını açıkladı. Lübnan’da 12 binin üzerinde Türk vatandaşı bulunuyor.

Abone Ol

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bir süredir hazırlıklarını yürüttüğü Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesi planlarını tamamladı. 

MSB tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’yla koordineli biçimde hareket edildiğine vurgu yapılarak, Lübnan'da yaşayan Türk vatandaşları ve yabancı ülke vatandaşlarının tahliyesine yönelik hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. 

Yapılan değerlendirmelerin ardından, güvenli bir tahliye sürecinin yürütülmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtilen MSB açıklamasında, Beyrut ve çevresindeki Türk vatandaşlarının temel ihtiyaçlarının karşılanacağı bir düzenin oluşturulacağı vurgulandı.

Planlamada yalnızca Lübnan’daki Türk vatandaşlarının çıkartılması değil, başka ülke vatandaşlarının tahliyesi de gündeme alındı. MSB, Lübnan'da ikamet eden Türk vatandaşlarının yanı sıra, diğer ülkelerin vatandaşlarının da tahliyesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin katkısının olacağını, bu süreçte her türlü lojistik destek ve güvenlik önlemlerinin alınacağını duyurdu.