Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş'ın imzasıyla yeni görev değişikliklerini içeren genelge yayımlandı.

Odatv'de yer alan habere göre, yeni genelgedeki atamalar şu şekilde:

Dışişleri'nden dünyaya 'İsrail' uyarısı Dışişleri'nden dünyaya 'İsrail' uyarısı

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adem Cakıcı, Destek Hizmetleri, Güvenlik, İnşaat-Emlak ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlıklarından sorumlu olacak. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çalışkan, Asayiş, Dış İlişkiler ve İnterpol-Europol Daire Başkanlıklarının başına getirildi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Caner Tayfur, Trafik, Havacılık ve Kriminal Daire Başkanlıklarını yönetecek. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Urhal, Cumhurbaşkanlığı Koruma, Koruma, Terörle Mücadele ve TBMM Koruma Daire Başkanlıklarından sorumlu olacak.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Selami Yıldız, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme, 7068 Sayılı Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Hakkında Kanun'a ilişkin kurullar ve 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'na göre Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini üstlenecek. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Bastürk, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığı ile Hudut Kapılarıyla İlgili Mücadele Daire Başkanlıklarından sorumlu olacak.

Daha önce Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan sorumlu olan Mahmut Çorumlu'ya, Tanık Koruma, Belge Yönetimi ve Koordinasyon, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlıkları gibi daha pasif olarak değerlendirilen bir görev verildi.

Editör: Ömer Göyce