Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği operasyonları, Lübnan'a yönelik ablukasını ve Batı Şeria'daki Tulkerim kentine düzenlediği saldırıyı eleştiren bir açıklama yaptı.

Bakanlık, İsrail'in uluslararası barış ve güvenliğe yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumu, İsrail'in hukuka aykırı eylemlerine karşı durmaya ve Filistin halkının haklarını korumaya çağırdı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gazze'de soykırım uygulayan ve Lübnan'ı istila eden İsrail, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da da uluslararası hukuku sistematik bir şekilde ihlal etmektedir.

İsrail tarafından Tulkerim şehrine düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden Filistinlilere Allah'tan rahmet diliyoruz.

19 ilde “SİBERAĞ-9” operasyonları düzenlendi 19 ilde “SİBERAĞ-9” operasyonları düzenlendi

İsrail'in, Filistin halkını ve meşru haklarını yok etmek üzere attığı her adım, uluslararası barış ve güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

Türkiye olarak, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları, İsrail'in uluslararası hukuka aykırı saldırılarını durdurmaya ve Filistin halkının haklarını savunmaya çağırıyoruz.

Editör: Ömer Göyce