Türkiye'de son günlerde yaşanan cinayet olayları toplumda tedirginliğe neden olurken organize suçlarda yaşanan artış da tehlikeli boyutlara ulaştı.

Son olarak İstanbul Fatih'te yaşanan vahşet, ülkedeki güvenlik zaafiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Samimi Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Fuat Duatepe'nin konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde "Apolitik" köşesinde "Yeni nesil tetikçi profili... Toplumsal güvenlik tehdit altında" başlıklı yazısı büyük ilgi gördü.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Duatepe'nin yazısını kendisine bir cumhuriyet savcısı arkadaşının gönderdiğini dile getirdi. Özdağ, "Deneyimli gazeteci Ali Fuat Duatepe’nin aşağıda paylaştığım makalesi çok çok önemli. Türk devletinin sokaklara hakim olmasına gerçekten ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"Türk devleti sokaklara hakim olmalı"

Yazıyı alıntılayan Özdağ, Türkiye'de organize suçların tehlikeli profilini çizerek şu ifadelere yer verdi:

İran'ın dini lideri kürsüye tüfekle çıktı...Ali Hamaney Cuma hutbesi verdi... İran'ın dini lideri kürsüye tüfekle çıktı...Ali Hamaney Cuma hutbesi verdi...

Organize suç örgütleri şehirleri kontrol altına alıyor. İstanbul’da 10 mafya örgütü 1000 tetikçiyi kontrol ediyor. Polisin girmek istemediği kontrol edilemeyen kurtarılmış suç bölgeleri oluşturulmuş adeta: Mafyalaşma kavramı değişirken siyasetten ve gizli servislerden destek alan örgütlerin etkisi gün geçtikçe artıyor. Verilen cezaların caydırıcı olmaması da bu nüfusu daha da cesur kılıyor. İnfaz sistemi suçla etkin mücadeleyi engelliyor. Hal böyle olunca Turkiye Organize Suçlarda Avrupa’da birinci, bütün dünyada ise 14. Sırada yer alıyor. Tarih ilerledikçe adeta geriye dönüyor ve 1970-1990 ara dönemindeki terör suçları noktasına evriliyoruz. Bugün, suç ile mücadelenin önemli bir basamağını oluşturan Emniyet güçleri ise yetki ve caydırıcılığı kaybediyorlar. Polislik geldiğimiz noktada ihtisas gerektirmeyen bir alan olarak gösterilmeye çalışılmaktadır. Polis alımları ‘Mülkiye’ ye devredilmiş, polislik alanı içi boş bir kavram haline getirilmeye çalışılmaktadır. Deneyimli gazeteci Ali Fuat Duatepe’nin aşağıda paylaştığım makalesi çok çok önemli. Bana okumam için bir başsavcı arkadaşım yolladı. Siz de okuyun ve okutun. Türk devletinin sokaklara hakim olmasına gerçekten ihtiyacımız var.

Editör: Ömer Göyce