Yeni bir kitap çıkaran Rock yıldızı Teoman kitabı hakkında,

"Bu kitabın hafif bir kurgusu var. Bir Rock yıldızının 320 sayfa boyunca hiç önemli bir şey yapmadığı hayatı kaleme döktüm. Yani kitabın bir konusu var diyemem, istedim ki farklı şeylerden zevk alan insanlar bu kitabı aldıklarında tatmin olsunlar. Kitabımda Timur karakteri var bu arada o ben değilim. 46 yaşında yarattım çünkü kritik bir evre olsun istedim. 25 yaşında olmasın benim yaşımda da olmasın biraz daha benden daha genç bir figür olsun istedim. Aklı bir karış havada bir herifi yarattım. Benim şimdi Timur karakterinden  daha rasyonel ve daha mantıklı bir hayatım var. Ben bu herifi gece gündüz içen alkolik yaptım ki sürekli saçmalasın. Mesela okuyacak olanlar beni anlayacaktır her sayfasında farklı saçmalıklar yaşanıyor. "

Teoman Candaş Tolgaya Konuk Oldu

Ben golcü adamımdır

"Roman yazmak aslında bana göre değil çünkü büyük bir disiplin gerektiriyor. Romancılar başka türlü insanlar kafaları çok farklı çalışıyor. Ben mesela gençliğimde çok yazarlık hayali kurdum. Ama yazarlar genelde romantik oluyorlar. O benim kişiliğime uygun değil. Ben golcü adamımdır onlar gibi uzun vadeli şeylere gelemem"

Candaş Tolga Işık Teoman

Hayatım boyunca varoluşsal sıkıntılar çektim

"Ben kendimi çok formatlayan birisiyim insan olarak da yapı olarak da. Hayatım boyunca varoluşsal sıkıntılar çektim. Sürekli kendime ben ne istiyorum diye sordum ama ne istediğimi bile bilmiyordum. Bu kitabı yazarken hiç tıkanmadım ve varoluşsal sıkıntı çekmediğim bir zamanda yazmış oldum. "

Sıkıcılık çağın en büyük günahı

"Bu durum gençleri etkilediği gibi beni de etkiledi. Eskiden böyle değildim artık çok değiştim. Çağın kodları beni bile değiştirdi. Bu yaşta beni değiştiriyorsa bir genci nasıl değiştirmesin."

Candaş Tolga Işık Teoman Kitap

Teoman'ı çok seviyorum

"Yıllar ve şimdi bulunduğumuz çağ Teoman'ı değiştirdi. İnsan sadece kendi başına değişmiyor, bir sürü şeyden etkileniyoruz. Biz bir harmanız aslında. Bu sadece bana özel değil hepimiz öyleyiz. Resmen artık ne düşüneceğimiz algoritmalarla belirleniyor. Her şeyden çok çabuk etkileniyoruz çünkü  kafamız karışık. Ben de kendimi biraz dışarda tutmaya çalıştım. Her şeyden uzak bir kişi oldum, uç fikirlerim olsa bile tamamen onlara saplanmadım. Kendimi sakinleştirmek için kendimi ikna etmeye çalıştım ve bu süreç dört yıl sürdü."

Teoman Az Önce Konuştumda
Türkiye'de çok fazla üniversite var

"Ben istiyorum ki  ülkem geleceğe hazırlansın. Türkiye'nin geleceği beni çok ilgilendiriyor. Her yer üniversite ama bu okullar ve bölümler kimseye meslek sunmuyor. En az 4 yıllık bir iş gücü kaybı var. Bir de bu insanlar parlak ve önemli insanlar, böyle insanları değerlendirmeliyiz. Tabii ki  bunun gelecek tasavvurunu ben yapamam, benden bin kat daha iyi bilen birileri yapacak. Türkiye'nin buna hazırlanması lazım ve özellikle yapay zekaya ağırlık vermemiz gerekiyor."

Hanzo olarak ölmeyi tercih ederim

"Ben hayatım boyunca entel dantel kitapları okuyarak geçirdim ve hala okuyorum.  ama entelektüellik çok bayıldığım bir şey değil ne demek onu bile bilmiyorum. Entelektüel olmaktansa hanzo olarak ölmeyi tercih ederim. Entel Teoman'ı sevmiyorum. "

Teoman Candaş
Küstah olmak için Rock Yıldızı oldum

"Biraz ukala bir kişilik olmak istedim çünkü gençken böyle insanları çok cool bulurdum. Bu tür müziği seçme nedenim de budur. Zaten Jim Morrison hayranıydım onun uzlaşmaz kişiliğini severdim ve havalı bulurdum. Sonra da en iyisi ben küstah bir insan olayım dedim ve rockçı oldum."

Melisa Sözen dava açıyor Melisa Sözen dava açıyor
Editör: Haber Merkezi