İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kurultay sonrasında parti yönetimindeki değişiklikle beraber partisine dönmek için talepte bulundu.

Özcan'ın af başvurusu, CHP Merkez Yürütme Kurulu'nda kabul görülerek Parti Meclisi'ne sevk edildi.

Başvurusunun görüşülmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Özcan sosyal medya hesabı X'ten kendisi hakkında verilen kararı duyurdu.

Özcan şunları yazdı:

“Az önce güzel haberi Bolu İl Başkanımız Mert Karagöz’den aldım. Baba Evi’ne döndüm. Başta sayın genel başkanımız Özgür Özel ve CHP’nin parti meclisi üyelerine şükranlarımı sunarım. Atatürk’ün partisinde ve onun ilkeleri çerçevesinde siyaset yapmaya devam edeceğim. Her şey çok daha güzel olacak.”

NE OLMUŞTU?

Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi’nin bir kadın üyesiyle diyalogu sonrasında parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle geçtiğimiz yıl disipline sevk edilmişti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Özcan’a bir yıl geçici çıkarma cezası vermişti. Tanju Özcan, bu cezası bittikten 10 gün sonra kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.

Partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Özcan, 3 Temmuz’da ‘değişim’ ve ‘adalet’ temasıyla Bolu’dan Ankara’ya CHP genel merkezine yürümeye başlamıştı. CHP Genel Merkezi’ne varan Özcan burada partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmişti.

Özcan, partiden ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamıştı: “Genel başkan talimat vermiş. ‘Bunu en geç ayın 20’sinden önce partiden atın’ demiş. Ben de bu zevki onlara tattırmamak için ayın 19’nda partimden istifa edeceğim.”

Bolu belediye başkanı daha sonra bu karardan vazgeçmişti: “İstifa etmeyeceğim, bu tarihe geçsin. Beni atsınlar. Gerekçeli kararda ne yazacak merak ediyorum.”

Özcan, 26 Temmuz’da CHP’den ihraç edilmişti.